Свързани новини

15.05.2021 07:45

Борисов и Меркел в скандала с маските: Шпигел

Видян 5738 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19' няколко пъти писа за тресящия 3 месеца Германия с подкупи за политици от партията на Меркел по сделка с маски. Авторитетният Шпигел вкара в него и експремиера ни. Ето текста:"
„Още не е ясно дали тази корона-сделка е политически фарс или афера“, отбелязват авторите на разследването Юрген Далкампф, Константин фон Хамерщайн и Гунтер Лач.

Фактите

Подписани били договори за относително малки доставки. Хасковската фирма за дамско бельо „Венера Стайл“ доставила 200 000 маски за 246 000 евро. Други две неназовани фирми доставили 11 000 предпазни облекла за 341 000 евро. Авторите на разследването отбелязват две обстоятелства, които пораждат въпроси.

Първо: през април 2020 година самата България спешно се нуждае от маски и за известно време дори е наложена забрана за износа им.

И второ: от германска страна сделката очевидно има най-висок политически приоритет, защото с нея се занимават самата канцлерка Ангела Меркел и министърката на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер. Крамп-Каренбауер дори изпраща своя личен адютант със специален самолет до България, за да вземе образци от предлаганата стока. Авторите пишат:

„Сделките са задвижени от Меркел и от българския премиер Бойко Борисов - приятел на Запада, който обаче в своята страна непрекъснато е обект на слухове, че като политик не е особено чист.“

Авторите припомнят, че Меркел има топла връзка със София. „Бившият пожарникар, бивш телохранител, бивш каратист и бивш шеф на охранителна фирма Борисов не е смятан за образец на държавник. Опозицията го обвинява, че прикрива една корумпирана система, в коята думата имат олигарсите“, пишат авторите на статията и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.05.2021 09:35

    Корупцията и далаверата ги е направила толкова близки! Ама нашия цървул прекара с 200 дори благодетелката си, да не говорим за народа му!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете