Свързани новини

11.03.2021 09:42

Нямаме право на избор при записване за ваксина

Видян 3048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъжа се оказаха уверенията на здравните власти, че всеки желаещ ще има възможност  сам да си избере с коя ваксина срещу коронавирус предпочита да се инжектира. „Имунизацията ще се провежда само с ваксина на AstraZeneca", се казва в съобщение, публикувано на сайта на Столичния РЗИ.


В забележка на сайта на Министерството на здравеопазването се посочва, че "решението за вида на ваксината, която ще Ви бъде поставена ще бъде взето на място от имунизиращия лекар на база медицински преглед и наличността на ваксини във ваксинационния център".


От думите на зам.-министър Жени Начева стана ясно, че AstraZenecа ще се използва за имунизирането на желаещите не само в София, но и в цялата страна на първо време. Кога ще има избор, не е ясно.


Напомняме, че електронната платформа на регистъра беше представена преди седмица от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и шефа на Информационно обслужване АД Ивайло Филипов. Системата веднага беше подложена на тежка хакерска атака, при което изтекоха данните на 30 000 българи, които се бяха записали.


Снимка: БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.