Свързани новини

23.02.2021 17:30

AstraZeneca може да е токсична и канцерогенна: ИАЛ на МЗ

Видян 61475 пъти | Коментари 8
Гласували 10 рейтинг: 4.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Притеснителни факти посочва Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването в съставен от нея документ за ваксината на AstraZeneca, фаворизирана от правителството. Над 30 000 ваксинации срещу коронавирус са направени през последните 4 дни, а голяма част от гражданите не подозират за възможните нежелани реакции. В момента у нас се бият Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, скоро се очаква да получим Johnson and Johnson, CureVac, а в края на годината и Sanofi. При това лекарите са инструктирани  да говорят за видовете ваксини на пациентите си и директно да предлагат наличното под ръка. В листовките на всяка от тях разбира се има противопоказания, но всеки е отговорен сам да се запознае с тях.
Явен фаворит в поръчките на България е AstraZeneca, чийто представител за България е майката на евродепутатката от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова- Майдел. Страната ни се ангажира да закупи големи количества от нея в каря на лятото на м.г., още преди да има съответното одобрение от ЕК. От пълната информация за тази ваксина, която Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) и МЗ публикуваха едва в началото на месеца става ясно, че тя не само има букет от странични реакции, но на практика се тества в момента.
Производителите на Astra сами посочват: „Този лекарствен продукт е разрешен за употреба по т. нар. схема разрешаване под условие.Това означава, че за този лекарствен продукт се очакват допълнителни данни”. Те би трябвало да са налични, след като мнозина поневоля станат част от изпитванията.
 
От брошурата научаваме, че „продължителността на осигурената от ваксината защита е неизвестна, тъй като тя все още се установява от текущи клинични изпитвания”. Тук вероятно влизат и всички, които сега решат да я изпробват върху себе си. Както при Astra, така и при Moderna ясно е посочено, че може да не осигури защита на всички реципиенти.
Изненадващо научваме, че при Astra "не са провеждани проучвания за взаимодействията с други лекарствени препарати", пише в документа на Изпълнителната  агенция по лекарствата.

Същевременно се оказва, че изобщо „не са провеждани проучвания за канцерогенност”. Т.е. потенциалният риск


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 24.02.2021 20:24

    006, пандемията, и ваксинирането, са планирани със съгласието на много световни правителства.Не можем да прескочим решението на големите, особено с премиер криминал, зависим отвсякъде щот ще му кръцнат тестисите. Вмоята паланка починаха 10 души от октомври до сега, от инсулт или инфаркт. Нито един с/от ковид. Всички ги писаха от ковид. За пари, разбира се.

  • 006 Anonimen 24.02.2021 14:47

    Много отдавна се разбра,че ни използват като опитни морски свинчета за "безплатно" тестване на ваксини.Тези ваксини ние сме ги платили с нашите данъци и може би тези ваксини ще ни съкратят живота и ще увредят поколенията.Трябва да се опълчим на това.И не става дума за антивасърско поведение ,а за битка,в която да напомним на управляващите,че сме хора,а не опитни животни.

  • 005 Anonimen 24.02.2021 12:42

    Най-накрая някой каза истината, защо се бавеха през януари и февруари със заявките. Колкото си заявим, толкова получаваме. Защо някои държави не исакт от въпросната ваксина

  • 004 Anonimen 24.02.2021 12:11

    Банкянският толуп ваксинира ли се? Да го направи, публично, с една от ваксините, които предлага. Нищо страшно, опасна е само за индивиди с гени на цигани и негри, ми пошепнаха от един англоезичен научен сайт.Ускорява скоропостижно автоимунни и генетични болежки. Евгеника, майни.

  • 003 С какво 24.02.2021 10:55

    ...са по различни другите ваксини? Те просто премълчават,че не са правени изследвания.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни