Свързани новини

22.02.2021 17:48

Бием AstraZeneca без да сме я изследвали у нас: МЗ

Видян 14761 пъти | Коментари 6
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българските здравни власти не са провеждали никакви клинични изпитвания на ваксините, които влизат у нас, сочи отговорът на Министерството на здравеопазването (МЗ) до 19 минути. За разлика от всички други в ЕС и извън него!
Попитахме ведомството на Костадин Ангелов дали има български изследвания в тази насока. Ако няма, то въз основа на какво е дадено разрешението за вноса и прилагането на препарата AstraZeneca например, който беше ограничен в едни и не беше разрешен в други държави?
От МЗ се позоваха на законодателството на ЕС и регламент от 2004г., с който е въведена централизирана процедура за разрешаване за употреба на лекарствени продукти. Съгласно нея даден лекарствен продукт получава зелена светлина от ЕК по предложение на ЕМА след експертна оценка, а разрешението е валидно за всички държави-членки. В текста обаче изрично е упоменато правото и задължението държавите да дават или не разрешение след собствени изследвания като дори са посочени именно ваксините. Ние конкретно попитахме за изследвания на българската агенция, а не за европейската. Иначе казано, от МЗ прехвърлят топката към Брюксел и не поемат отговорност.
Припомняме, че тук няма автоматизъм и централизираното разрешение е валидно само на първи етап, но след това всяка държава дава отделно разрешение и то на база на свои проучвания, каквито се оказа, че нямаме.
Както обясни по-рано президентът на Европейското сдружение на вирусолозите проф.д-р Джорджо Палу: Европейската агенция дава одобрението си за даден препарат, но след това, за да почне да се прилага,  в която и да е страна е необходимо  нейната лекарствена агенция да даде разрешение на база също на отделни изследвания, а не автоматично. Каквото важи за останалите страни в в ЕС, важи и за България. От МЗ се позоваха


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 пунта мара 23.02.2021 15:11

    Някои си мислят, че ваксините са като аспиринчета. Кой ще обясни на тези хора, че никой не знае какви последствия ще има, какви странични и нежелани ефекти и отключване на автоимунни заболявания могат да предизвикат ваксините, след като не са преминали 3-та фаза на проучване? Как ще обяснят факта, че PCR тестове произведени 2017 г се ползват за K19?

  • 005 Anonimen 23.02.2021 08:16

    Най-важното е какво съдържа ваксината - би трябвало да има придружаваща информация за съставките, защото там е заровено кучето.

  • 004 Anonimen 23.02.2021 08:12

    Значи, идеята не е лоша, цели се "световен кошер на съзнанието", hive consciousness, това, преди милиони години, когато сме били чист човешки вид, а не ашладисани маймуняци,всички сме го умеели. Можели сме да комуникираме с мисъл помежду си, т.е. четяли сме мисли, дори от по-големи дистанции - сега го умеят само някои екстрасенси, но при близък контакт.Какви ще бъдат страничните ефекти и как ваксините ще се отразят на различните индивиди, можем само да гадаем.

  • 003 Anonimen 23.02.2021 08:02

    Government Docs From 2002 Reveal 20 Year Plan To ‘Alter Evolution’ With Nanotechnology, The Last American Vagabond Изгледайте си ей т'ва видео + т'ва - World Technology Evaluation Center, Inc. (dba WTEC) Michael Stopa - CEO и кой е Майкъл Стопа

  • 002 Anonimen 22.02.2021 23:59

    За това си сложиха шеф на Агенцията за лекарства анонимна калинка без никаква компетенция и практика, кукла на конци. Кочина...

  • 001 Anonimen 22.02.2021 21:59

    Абе какво им пука, важното е да има ваксинирани, редящи се на опашки. Що никой не пита ББ кога ще се ваксинира?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате