Свързани новини

22.02.2021 09:24

Властта се хвали с 4 088 ваксинирани, пак сме 14 пъти под Румъния

Видян 5198 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В страната от вчера започна четвъртата фаза на ваксинация, а НОЩ и МЗ усилено се хвалят с броя бити инжекции срещу коронавирус през почивните дни. По данни на щаба 4 088 души са ваксинирани през последното денонощие, което е 6 пъти по-малко от съседна Гърция и над 30 пъти по-малко от Израел (абсолютно сравними по население държави). Целокупно от началото на кампанията са засегнати 108 хиляди души. В Румъния са 1,4 млн. към събота. От нашите бройки две дози са поставени на по-малко от 27 хиляди души (0,3% от населението), което не може да се нарече масово. Новината е похвална на фона на факта, че в някои от уикедните преди седмици имаше и по 18 ваксинирани. Въпреки това оставаме на дъното по темпове в общоевропейски план.


И досега не става ясно защо здравните власти у нас не предвиждат ваксиниране в аптеките, което стана практика в цяла Европа и значително ускорява процеса на имунизация на населението. От 19 минути зададохме този въпрос на МЗ, но той остана игнориран. Същевременно възрастните хора, които са в най-рисковата група са и най-малко сред ваксинираните. А именно те са големият проблем, тъй като по-младите имат по-добър имунитет.


Припомняме, че ваксината AstraZeneca, с която се запасихме най-щедро, се оказа рискова за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 A , много добре 22.02.2021 14:10

    с двете амер. ваксини има 319 починали, няколко десетки с перикардит, 3 видеозаписа на жени с торзионна дистония, 31 с тромбоцитопения и тн

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв