Свързани новини

17.02.2021 17:33

101 000 повече внесени от бити ваксини, защо?

Видян 8929 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Към ден днешен са внесени 179 290 дози, а от тях са поставени само 77 436”, пише журналистът Аглая Коцева, основателката на Новините на bTV. „Някакви си 101 854 ваксини са някъде си”, констатира тя.
Най-изненадващото е, че антиковидните препарати се твърди, че липсват при наличието на толкова много неизползвани количества.
„Звънях в РЗИ София - ваксини нямало”, посочва Коцева. „По Оня план имаме фази на ваксиниране. Фазите предполагат последователност. Първата фаза започна на 27 декември, втората на 27 януари, третата на 7 февруари. Ако трябваше да се спазват фазите по т.нар. Национален план, трябваше в първата и втората фаза да бъдат ваксинирани общо над 350 000 души”, напомня тя.  „Сега разбирате ли за каква бутафория става дума. Тука има - тука нема. Има ваксини - няма ваксини. Има ваксини - няма желаещи. Има желаещи - няма ваксини. И така има ли ковид, няма ли. Има ли пандемия, няма ли. Има ли мерки, няма ли. Хаосът е пълен! Както написа една колега, шахта с размерите на държава и държава с размерите на шахта”, заключва журналистът.
Същевременно твърденията на щаба в лицето на доц. Ангел Кунчев, че няма желаещи да се ваксинират и това е причината за такива темпове са напълно неоснователни. Така например лекари, зъболекари и служители в администрацията, които ежедневно общуват с огромно количество хора, имат желание, отдавана са се записали, но просто не могат да дочакат да им дойде редът.
Напомняме, че ЕК пожела до края на лятото да бъде ваксинирано 70% от пълнолетното население на страните членки в ЕС. Но и според най-оптимистичните прогнози дотогава  България ще има дози за максимум 1,4 млн. души, или за под 25% от населението. Предвид факта, че в момента имаме препарат, но не се провежда масова ваксинация и това изглежда невъзможно.
По изчисления на авторитетното издание Политико при сегашния темп на ваксиниране страната ни се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 A пък 22.02.2021 14:17

    с двете амер. ваксини в щатите има 319 починали, няколко десетки с перикардит, 3 видеозаписа на жени с торзионна дистония, 31 с тромбоцитопения и тн

  • 004 Anonimen 18.02.2021 08:11

    това е най-мръснишката и гадна правителствена политика да лъжат нагло всеки ден и убиват де факто народа си,а ще подаряват ваксини навън.....

  • 003 Anonimen 18.02.2021 08:11

    това е най-мръснишката и гадна правителствена политика да лъжат нагло всеки ден и убиват де факто народа си,а ще подаряват ваксини навън.....

  • 002 Anonimen 17.02.2021 19:51

    Упорито се говори, че има изхвърлени много ваксини. Трябва сериозно разследване около покупката и реално нужните и използвани ваксини. У нас винаги ловят риба в мътна вода и непрекъснато отчитат нови милионери

  • 001 Anonimen 17.02.2021 19:06

    Ваксината се задържа за да се пусне непосредствено преди изборите,когато народец зорлем ще се "разболее".И после-защо я няма па аптеките,па макар и на друга цена и всеки да си решава какво и как.Всичко е театър.....уви!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден