Свързани новини

22.02.2021 11:56

25 мобилни екипа ще ваксинират в отдалечените места

Видян 1943 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, стана ясно на съвещание при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. От Щаба отчитат изключително голям интерес за ваксиниране сред гражданите, след като в почивните дни се осигуриха зелените коридори за всички категории, предаде БНР.
Здравният министър Костадин Ангелов отбеляза, че от днес започват да ваксинират и личните лекари. Прави се и организация за доставки на ваксини и до малки отдалечени населени места:

„От днес в страната тръгват и мобилни екипи в отдалечените населени места. Такива екипи ще бъдат създадени на централно ниво и ще бъдат на разположение на всички кметове в местата, където личните лекари не могат да стигнат“.

25 мобилни екипа в цялата страна започват от днес да ваксинират желаещи в малките и отдалечените населени места.

На министъра на вътрешните работи премиерът разпореди:

„Полицията, Пожарната, Гранична (полиция б.р.) - в труднодостъпните райони. Линейките, които са ни „4 по 4“ – организирате екипи и в най-отдалечени, най-малки 10, 5, 17 – колкото има желаещи, трябва да бъдат ваксинирани! Да няма разлика между големи и малки, и отдалечени населени места. Тази организация искам да се създаде и да се действа на максимални обороти“.

Борисов забрани на здравните власти да говорят за отделните видове ваксини, като припомни, че всичките са минали контрола на Европейската агенция по лекарствата.

„От най-свирепата - това е Европейската агенция за лекарствата, където няма компромис! Така че, която и да се сложи, все е добра! Доказано е, че и трите са добри, или петте! 18 милиона ваксини сме платили реално, така че ще има за всички! Мисля, че можем да минем по 15-20 000 на ден след като се включат сега и личните лекари и много разчитаме и на тях, и ваксинираните, за да можем да не дадем да се вдигне вълната повече и да живеят хората в страх“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 дедо Боже 24.02.2021 23:31

    пожарникарчето забранява на лекарите да обсъждат медицинска тематика, вай, вай и тцъ тцъ, таман да го похваля за ниския брой ваксирани и той обърна палачинката

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни