Свързани новини

05.02.2021 09:50

Йончева: Нинова има договорка с Борисов и затова не подкрепя Радев

Видян 1427 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Когато лидерът на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото, срещу това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо. Изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото г-н Радев представлява директна заплаха за това управление, за този авторитарен режим", коментира евродепутатът от левицата Елена Йончева коментира пред Би Ти Ви.


Преди два дни Нинова отново не даде точен отговор на въпроса, а остави решаването му за след парламентарните избори на 4 април. Мотивът й - в соцпартията си имало уставни правила и процедурата по издигането на Радев трябвало да се извърви по тях.  

Според Йончева договорката между Нинова и Борисов била заради едни бъдещи съвместни действия за управлението на страната.

"Жесток удар срещу БСП и това ще отслаби резултатите на партията на 4 април", определи Йончева липсата на подкрепа от левицата за Радев в този момент.

"Смятам, че тази неподкрепа за г-н Радев е в резултат на такава договорка за бъдещо управление под някаква форма – правителство на спасението или наречено по някакъв друг начин. Г-н Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление за г-н Борисов. Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки", допълни Йончева, която в началото на мандата на Радев работеше за него в президентската администрация.

"Да сте чули г-жа Нинова да е взела отношение за "Барселонагейт", за снимките с шкафчетата и парите на Борисов?! Не.", даде пример евродепутатът за разбирателство между лидера на БСП и председателят на ГЕРБ.

Йончева коментира и листите на БСП, като подчерта, че е изненадана от липсата на имена като Иво Христов и Тома Томов: "Аз се надявам, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. Усещането е, че тези, чието мнение се опитва да се потуши, не са част от техните листи. Това е впечатлението, което имаме всички ние, включително и от общинските структури на БСП", каза Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 11:37

    Всички партии, които непрекъснато декларират, че са срещу антибългарското управление на Борисов и неговата чудовишна корупция да декларират, че след изборите няма да влизат в коалиция с него под какъвто и да е предлог и мотив. Иначе ще излязат по-големи лъжци и манипулатори от него и за пореден път ще излъжат бълг.народ

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв