Свързани новини

15.01.2021 11:41

Одобряваме 4 април като дата за изборите: Манолова

Видян 1397 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тoва е седмица отсрочка за правителството, парламента и ЦИК да покажат воля за честни избори, каза Манолова


 


Седмицата отсрочка, която президентът даде на институциите, е тест за това дали са готови да застанат на страната на гражданите, които очакват честни и прозрачни избори. А оценката дали организацията дава възможност за прозрачни и честни избори, ще дадат хората като отидат да гласуват.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите след изявлението на президента Румен Радев, че парламентарните избори ще са на 4 април 2021 г.


„Изправи се.БГ“ одобрява датата 4 април, защото дава отсрочка на институциите да покажат политическа воля за организация на честни и прозрачни избори, допълни Манолова.


На ход е Народното събрание и парламентарните партии, които да се ангажират със законодателни промени - гласуване по пощата за българите зад граница, осигуряване на гласуване за карантинираните лица и видеонаблюдение на броенето на резултатите. На ход е правителството - очакваме час по-скоро здравните правила, които да осигурят честен и безопасен вот, като е нормално членовете на избирателните комисии, които желаят, да имат осигурено ваксиниране, категорична е тя.


Манолова подчерта, че е на ход и ЦИК – да каже кога ще са доставени машините, как ще са транспортирани, къде ще се съхраняват и пазят. На ход е и Агенцията за електронно управление, която трябва час по-скоро да представи методиката за сертифициране на машини, а гражданите да имат възможност за самостоятелен независим одит на машините. Очакваме и ГРАО да представи изборни списъци, изчистени от мъртви души, добави тя.


Гражданският натиск за незабавна оставка и за избори час по-скоро не е спрял. Ние подкрепяме протестите и искането за бързи избори, но седмицата отсрочка се налага заради безгрижието на институциите, които както видяхме при консултациите при президента, са неподготвени за провеждането на честни избори.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец