Консултациите на президента Румен Радев във връзка с предстоящите парламентарни избори са много закъсняла. Това обяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки по време на обсъжданията на предстоящия вот на „Дондуков“ 2. Според него в навечерието на изборите е безсмислено да се обсъждат поправки на Изборния кодекс и методите на гласуване. 


„Това е израз на уплаха и некомпетентност за избирането на датата на изборите, която е във вашите правомощия. Според нас би трябвало с едни по-ранни консултации и да бъдат чути всички хора. За съжаление, това се случи в края и на двата мандата – и на парламента, и на вашия. Казвам го като разочарование след многобройните ни покани да дискутираме тези теми – електронното гласуване и видеонаблюдението в секциите“, каза Марешки. 


Марешки заяви, че мандатът на Румен Радев ще се запомни с две неща – бетонирал е ГЕРБ на власт и изкарал мутрите на площада по време на летните антиправителствени протести, предаде бТВ.


„От „Воля“ положихме доста усилия, за да уважим българите, които избраха Вас, но избраха и сегашния парламент. Края на мандата е 26 март, но също така разчитам, че трябва да уважим волята на всички, които не харесват сегашните управляващи в парламента, протестираха цяло лято и искаха максимално бързо това правителство да си отиде. Затова на 28 март, при стриктно спазване на всички здравни мерки, да бъдат проведени изборите“, посочи още Марешки.