Свързани новини

12.01.2021 14:12

С президента имаме обща цел: Нинова

Видян 1958 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 
„Бих искала да разсеем едно внушение, което съществува в публичното пространство - за отношенията между БСП и президента. Ние не воюваме с президента и президентската институция.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова преди началото на консултациите при президента.
„Благодаря, че започнахте с това. Аз не искам да разсейвам нищо, понеже никога с г-жа Йотова не сме давали някакъв повод, че имаме особено отношение или някакъв раздор с Българската социалистическа партия. Напротив, навсякъде където ходим из страната, имаме изключително радушно посрещане и открит диалог и комуникация с всички български социалисти. Ние сме подкрепени и издигнати от БСП, поели сме ангажимент да представляваме тези хора в техните надежди за една по-справедлива и по-успешна България. Никога с г-жа Йотова не сме отстъпвали от този ангажимент. Напротив, вие знаете, че винаги сме подкрепяли усилията, които водите БСП да се изгражда като силна опозиция, от която България има нужда. Защото без силна опозиция, демокрацията залинява”. С тези думи отговори президентът Румен Радев.  
 „Тази година ни предстоят два избора. Виждаме, че консултациите са съсредоточени предимно върху парламентарните, тъй като те са непосредствено по-скоро, но трябва да отбележим, че те са два - и парламентарни, и президентски. С президента имаме обща цел - запазвайки здравето на хората, да бъдат проведени изборите така, че да гарантират максимална избирателна активност. Това е необходимо не просто на партиите, а на държавата, на България и на държавността. По този начин и партиите, и избраните институции, ще имат по- голяма легитимност и представителност“, заяви председателят на БСП по време на консултациите.
Корнелия Нинова разкри и останалите цели на партията, свързани с предстоящите парламентарни избори: „Втората ни цел е чрез тези избори да се промени порочния модел на управление, на който ние 4 години сме категорична и ясна опозиция. Трето, изборите да са прозрачни, честни и да гарантират, че резултатите, които имаме, са реалната воля на гражданите“.
По думите на Нинова в последните 4 години партията е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни