Свързани новини

09.01.2021 17:11

Президентът и Демократична България искат излъчване на живо на броенето на бюлетините

Видян 3560 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И президентът Румен Радев, и извънпарламентарното обединение Демократична България искат възможност за онлайн излъчване на броенето на бюлетините. Това се разбра по време на консултациите на Дондуков 2, предаде Дневник.



Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов това е изключително важна мярка и обединението е готово да направи за депутатите законодателни изменения в тази посока.


Държавният глава също смята, че трябва да има възможност броенето на бюлетините и отчитането на резултатите от вота да се излъчват на живо от наблюдателите и застъпниците на изборите.


В момента изборното законодателство не позволява видеонаблюдение на изборния процес, а различни предложения в тази посока на ДПС и "Воля" бяха отхвърлени през 2019 г. от мнозинството в парламента. Медии обаче могат да заснемат броенето на бюлетините, което според председателят на "Изправи се.БГ" Мая Манолова дава възможност и на застъпници да го заснемат и излъчват на живо.


От "Демократична България" казаха, че имат около 6 хил. доброволци да наблюдават честността на вота в кампанията "Ти броиш", но трябва да се гарантира тяхното здраве от властите.


Друга тема, по която участниците на срещата бяха на едно мнение, е, че отчитането на вота от машините освен контролните разписки трябва да се имат предвид и протоколите от паметта на машините.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.01.2021 15:18

    Президентът да не обръща внимание на тези жалкари от ДБ, че става смешен!

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и