Свързани новини

09.01.2021 17:01

Мая предложи гражданска ЦИК пред Радев

Видян 2248 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия Сдружение „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“ президентът Румен Радев подчерта, че трябва да можем да гарантираме здравето на българските граждани в изборния процес, прозрачността и честността на вота, да гарантираме правото им на глас, но и да гарантираме възможно най-ефективна и пълноценна предизборна кампания, за да имаме повече гласували хора и доверие в изборния процес, предаде big5.bg.

„Вече имаме резултати от обсъжданията с институциите, отговорни за тези избори, има рационални предложения как да бъде организиран изборният процес в тези условия. Има и много въпроси, на които все още няма отговори. Знаем, че вече имате организирана платформа против купения вот“, подчерта Радев.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


От своя страна председателката на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова посочи, че в контекста на антиправителствените протести, които белязаха лятото, датата 28 март за провеждане на парламентарни избори е логична и подходяща.

„Шокирани сме от лицемерието, липсата на отговорност и пълната абдикация на отговорните институции по отношение организацията на предстоящия вот. Налице е откровен саботаж. За първи път наблюдаваме такъв саботаж на организацията на честни избори от страна на институции, които са отговорни за тяхното провеждане. Два месеца и половина преди изборите няма доставени машини, няма сключен договор за доставката им. Не е ясно кога и как ще бъдат доставени“, заяви Мая Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.01.2021 23:11

    Три пъти измами и фалшификации стигат!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец