Свързани новини

11.11.2020 10:04

НС събра кворум с регистрации на ГЕРБ от болнични стаи

Видян 2169 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заседанието на парламента започна с кворум от 121 депутати. За пръв път днес регистрацията  беше извършена съгласно новите правила в правилника, които бяха приети в петък, предаде БНР.

116 се регистрираха в зала. Всички 5-ма народни представители, които се регистрираха онлайн, са депутати от ГЕРБ - Александър Ненков, Анна Александрова, Пламен Нунев, Митко Полихронов и Младен Шишков.

Някои от тях се регистрираха от болнични стаи.  Припомняме, че миналата седмица властта докара в НС заразен с К19 за незаконно приемане на бюджета.


БСП поиска изслушване на здравния министър Костадин Ангелов във връзка със ситуацията в здравната система и пандемичната обстановка.

Предложението не беше подложено на гласуване, защото по думите на председателя на НС Цвета Караянчева не е отправено според правилата.

Против се обявиха от ГЕРБ. Лидерът на парламентарната група на управляващата партия Даниела Дариткова упрекна БСП заради поредния опит да саботират кворума.

„Продължавате да се криете в кулоарите на Народното събрание и се явявате тук, само когато ние успеем с усилия да осигурим кворум. Не ви ли е неудобно от колегите, които представяме от болничните стаи, на кислородно лечение?!. Не ви ли е неудобно от българските граждани, що за опозиция сте вие?! Ако бяхте отговорни, щяхте да позволите на нас, които можем да лекуваме, да бъдем там, на първа линия, и да бъдем полезни. А не да стоим тук, защото вие смятате, че задължението на народния представител е да дойде да се регистрира, за да вземе надница и отново да отиде да саботира всички дейности в държавата“, подчерта Дариткова.

Георги Свиленски от БСП припомни ситуацията от петък, когато социалистите оспориха кворума и се водиха спорове заради поименната проверка:

„Г-жо председател, в петък заседанието е нелегитимно и Вие го знаете много добре. При поименната проверка в залата присъстваха 118 народни представители. Вземате нелегитимно решение на същата тази дата със същото това мнозинство за начина на функциониране на НС днес. Днес продължавате да го нарушавате, днес отново нямате кворум, 121 минус петте колеги, които сте ги изнасилили да бъдат на мониторите, отново нямате кворум, отново искате да покажете и да погазите българския парламентаризъм“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 хем прости хем нагли 11.11.2020 12:59

    ПКП съвсем я подкара през просото! След като човек е в болница или с болничен означава, че е временно неспособен за работа. Може ли човек на с-ми или респиратор примерно да приема закони?! Това е всичко друго но не НС, прилича на самодейна сбирка, типично махленски маниер на клиентите и алчни за власт гербери и сие

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред