Свързани новини

26.10.2020 11:31

Нарушиха закона с отменената карантина на Борисов: Експерт

Видян 1296 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„СРЗИ наруши закона, като отмени карантината в събота на Бойко Борисов, който е бил контактен на зам.–министъра на регионалното развитие Николай Нанков, независимо, че първите проби на премиера са били отрицателни “, заяви пред БНР д-р Стойчо Кацаров , шеф на Центъра за защита на правата в здравеопазването и бивш заместник-министър.

По думите на д-р Кацаров няма такъв документ за декарантиниране на лица като лекари и медици на първа линия и хора с обществена дейност, според който документ може да се съкрати срокът на карантината, ако има два отрицателни PCR– теста.

„СРЗИ няма право да определя срока на карантината, тя се определя от заповедта на здравния министър и тя е 10 дни, така че има нарушение на закона и така са били поставени под риск хората, които са били контактни на премиера“, категоричен е той.

„Срокът от 10 дни е защото в тях може да си отрицателен, но вирусът може тепърва да се развие и ти в тези 10 дни си потенциално опасен за останалите. Между 7 и 10 дни е инкубационният период на вируса и това е смисълът на карантината“, почерта медикът.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.10.2020 12:06

    За това и хората на вярват на СРЗИ, защото разбраха, че е поредната бухалка на Борисов! По същата причина си направи и НОЩ, който да ръководи лично без никой да носи отговорност за безумията им, въпреки че още преди 20 г има Решение на НС за комисия при подобни пандемии, която носи лична отговорност за решенията си!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови