Свързани новини

26.10.2020 09:25

Министрите и депутатите: “По-равни” в карантината

Видян 3468 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 След няма и 20 часа РЗИ-София  отмени самоизолацията за министър-председателя Бойко Борисов и на министрите му, ден преди премиерът да се окаже с К19. Здравната инспекция го бе освободила от всякаква карантина. След позитивния тест вече няма да има как. Борисов и министрите му успяха да подминат задължителната за всички изолация, която иначе се спазва превантивно след контакти със заразени от К19. Аргументът е, че тяхната работа била „важна”. Трудно би могла да се постигне дисциплина в обществото при такъв явен пример за пренебрегване на мерките, когато някои се оказват „по-равни”.


  Първа птичка бе вицето Ек. Захариева, която летя контактна на международна среща. Не е ясно дали си направи тест след нея, както стори президентът, но колегата и външна министърка на Белгия легна болна впоследствие. Припомняме, че зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се оказа заразен с коронавирус. Във ФБ той уточни, че се е тествал не заради проявени симптоми, а превантивно и тестът му се оказал положителен.  Борисов и министрите Петя Аврамова (регионално развитие), Десислава Танева (земеделие), финансовият Кирил Ананиев, както и Севделина Арнаудова - пиар на ГЕРБ, се самоизолираха за кратко след контакта си с вицето.


С решение на РЗИ обаче карантината бе отменена след няма и 24 часа. Причинате е, че всички те са дали отрицателни тестове в два последователни дни. После се оказа, че и премиерът има К19. След новината от РЗИ побързаха да обявят, че  двама министри все пак ще бъдат под карантина заради контакти с Борисов в петък. А какво става с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и