Свързани новини

02.10.2020 10:47

Десислава Атанасова оглави комисията по проекта за нова конституция

Видян 2061 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В същинска пародия се превърна временната комисия, която трябва да обсъди проектът на конституция, внесен от ГЕРБ, съобщава "Сега". Комисията ще трябва да заседава в половин състав – участие ще вземат само ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", а основните опозиционни сили БСП и ДПС отказа да излъчат свои представители. А ГЕРБ удивиха всички, когато предложиха от името на депутатите, нечленуващи в парламентарни групи, изгонения от „БСП за България“ Спас Панчев.


Десислава Атанасова от ГЕРБ, ексминистър на здравеопазването, оглави комисията по проекта за нова конституция. БСП гласуваха против създаването на такава комисия, а ДПС напуснаха залата.


В крайна сметка комисията, която трябваше да се състои от 18 членове (по трима от всяка парламентарна група и трима от независимите), събра едва 10 човека – колкото да има кворум за своите заседания. Тази ситуация обаче изобщо не смути управляващите от ГЕРБ.

В опит за печелене на време ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля" създадоха временна комисия в парламента, която два месеца да обсъжда и анализира проекта на партията на Бойко Борисов за нова конституция. За председател бе избрана Десислава Атанасова от ГЕРБ, която в първия мандат бе за кратко здравен министър, пише "Дневник".

По същество комисията може да прави само дискусии, тъй като нова конституция се приема само от Велико Народно събрание, а в този парламент няма да се съберат 160 гласа за свикването му.

БСП и ДПС са против проекта за конституцията, свикването на Велико Народно събрание и създаването на комисията и заради това отказаха да участват в нея.

Според опозицията целта на комисията е тупане на топката, за да остане Борисов на власт. Заявката на премиера бе решението за свикване на Велико народно събрание да бъде взето два месеца след внасянето на проекта за конституцията, т.е. в началото на ноември. Комисията обаче ще работи поне до началото на декември.

В комисията влизат още Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Искрен Веселинов, Борис Ячев и Христиан Митев от "Обединени патриоти" и Симеон Найденов, Пламен Христов и Елена Пешева от "Воля". В нея ще участва и Спас Панчев като представител на нечленуващите в парламентарни групи, който бе предложен от ГЕРБ.

Дебатите по проекта за създаване на комисия бяха в четвъртък, а от БСП обявиха, че това е абсурден, вреден и опасен ход.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чурулиг Марийкин от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ 02.10.2020 11:30

    Не се ли безпокои мат‘рялът от лежерното отношение на политическите сили и медиите към опита на ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ да ликвидират и конституционно българския парламент !!! И така, бавно и полека, с много циркови номера, остроумни забележки и неуспешни опити за спиране на процеса, един прекрасен ден ще осъмнем с НОВА КОНСТИТУЦИЯ !!! При това, най-вероятно, написана или СЪГЛАСУВАНА със сили извън Булгаристан !!!

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 02.10.2020 11:29

    Деса, миризливата дуловска п+тка, ще надзирава чепкането на вУната, за да отмени малко "Жената и политика“ патицата по Пекински Цвета КараВИЕТНАМчева, че тя от чепкане веке се поцинкова !!!!

  • 001 Anonimen 02.10.2020 11:28

    Председател Деса, миризливата дуловска п+тка, която ще замести Барни Ръбъл от ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, а за неин заместник – Искрен Веселинов от „Обединени Мафиоти“ и членове, предложени от ОПГ ГЕПИ (Красимир Ципов-левият тротоар, Тома Биков- калинката), мафиотите Борис Ячев, Христиан Митев!!! И тези корифеи по конституционно право ще ни джуркат новата конституция? Жалко, че БХ изгони Дани Кирилов, ще липсва "експертизата" му !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева