Свързани новини

29.08.2020 09:00

Ще викат Борисов пред целия Европарламент

Видян 11167 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повратна точка в отношението на Европейския парламент към България . Така главният редактор на Euractive.bg Георги Готев определи изслушването за корупцията и тревожната ситуация в страната ни на закрито заседание на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права в европарламента. Тонът е бил много твърд, критиките сериозни и е станало ясно, че европейските институции не вярват на българските власти, когато става дума за корупция, каза за „Дарик“ Готев. Записите с гласа, който прилича  на гласа на Борисов и снимките на чекмеджетата с пачки евро също са били дискутирани, добави журналистът.

Председателят на групата Софи инт‘Велд заяви, че темата ще бъде продължена, като до участниците ще бъдат изпратени допълнителни въпроси.

На заседанието бяха поканени премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, който обаче не участваха. Вместо тях се включиха вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заместник главният прокурор Красимира Филипова и заместник министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

Това е третото подобно изслушване в тази комисия, като първите две са  за убийствата на малтийската блогърка Дафне Каруана Галиция и на словашкия журналист Ян Куциак.

Групата за наблюдение на демокрацията и върховенството на закона е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 29.08.2020 22:28

    В ЕП ще му зададат въпросите, които мисирките не смеят! Ще се махне от властта! Няма мърдане!

  • 004 Anonimen 29.08.2020 19:27

    Един олигарх с помоща на българския "цар",възседна клетата ни държавица и я натика в най долното дъно на пропастта.Милиони евро на пачки,кюлчета злато,пистолет на една ръка разстояние,в такава обстановка живее "народния"ни "водач".Втора седмица младите българи изпълнили площадите в страната,искат оставка на Борисов и Гешев,сл. правителство,избори и съд за виновните докарали държавата до това жестоко и тъжно дередже. Благодаря на коментатори под номера 2 и 3!Те с висока стойност,са написали каквото мисля аз и стотици хиляди мои сънародници.

  • 003 Anonimen 29.08.2020 11:58

    искаме боко тиквата ,заедно със всички ГРОБ-ари, да бъдат осъдени от справедлив съд и доживот да си изкарват дажбата, полагайки ръчен труд за поправяне на магистралите МУ от качественото МУ стройтелство.

  • 002 Бочко 29.08.2020 11:21

    Сикаджийският престъпник от подземния свят, неграмотната тиква от Банкя, магистрален бандит,ортак на най-знаковите мутри и престъпници от прехода, вай-мразеният човек в България, на всичко отгоре се оказа и страхливец! Много жалък, много смешен и много гнусен страхливец! Абе, ако е анемрил някоя по-дълбока дупка, в която да скрие омразната си мутра, и ако тази дупка е два метра дълбока, защо не си остане там? Цял един народ ще вика от радост, ще има хора и ръченици по площадите, хората ще се радват на освобождението си от един жесток българоубиец!

  • 001 Anonimen 29.08.2020 10:18

    той няма да доЙде щото ще е в ОСТАВКА.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби