Свързани новини

15.08.2020 09:26

Когато се променяше Конституцията през 2015 г. , премиерът играеше мач с Бистришките тигри: Доц. Наталия Киселова

Видян 4925 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Относно предложението за реформа в съдебната власт, ВСС да се раздели на две отделни колегии – съдийска и прокурорска, докторът по конституционно право го определи като разточително от гледна точка на администрация. „ГЕРБ бяга пред вятъра. 2015 г. имаше подобни предложения. Когато на второ четене се обсъждаха предложенията за разделяне на ВСС – министър председателят играеше мач с „Бистришките тигри“. Това заяви за бТВ докторът по конституционно право доц. Наталия Киселова, която коментира предложенията на Бойко Борисов за нова Конституция.


В политиката всичко е възможно – така докторът по конституционно право доц. Наталия Киселова, определи шанса за свикване на VIII Велико народно събрание. В предаването „Тази събота“ по БТВ експертът обясни, че предложението на премиера Бойко Борисов се явява като предложение от партията, която е мандатоносител в действащия парламент.


По думите ѝ внасянето на законопроект е първата стъпка за тази процедура.


Предложението трябва да бъде подкрепено от 121 народни представители. След което 161 депутати трябва да гласуват за свикване на ВНС.


„Вчера голяма част от парламентарно представените партии бяха изненадани или са чули за предложенията малко преди това. Трябва да се успокои и да видим имаме ли необходимост от толкова бързо свикване на парламента да обсъжда тези въпроси или да се подходи по-разумно и да си дадем отговор каква е целта на тези предложения – да отложим във времето изборите, да подобрим модела, по който функционира Народното събрание или по който функционира съдебната власт“, каза експертът по конституционно право.


Относно предложението за реформа в съдебната власт, ВСС да се раздели на две отделни колегии – съдийска и прокурорска, докторът по конституционно право го определи като разточително от гледна точка на администрация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 16.08.2020 09:30

    Ми такова ни е обществото - проста, алчна, безхаберна и апатична пасмина.

  • 002 Anonimen 16.08.2020 09:30

    Ми такова ни е обществото - проста, алчна, безхаберна и апатична пасмина.

  • 001 Anonimen 15.08.2020 16:46

    Проста, алчна, безотговорна и безхаберна мутра. Как можа този тип 15 г да се изживява и имитира неуспешно Живков?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще