Свързани новини

14.08.2020 14:28

Плоската игра ВНС: Дани и Ментата пишат Конституция

Видян 8462 пъти | Коментари 4
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борисов не дава на правосъдния си министър, с извинение, Данаил Кирилов да пише във Фейсбук, обаче му възлага да пише Конституция. А Данчо Ментата като член на Правната комисия на Народното Събрание, където юристите са кът, ще го шлайфа. Така, драги зрители, стоят нещата с обявения от Борисов и несъществуващ проект за нова Конституция, заради която трябвало да се свиква Велико народно събрание.


Апропо, какво й е новото? Нещо, което беше променено в предишното обикновено Народно събрание с „исторически компромис”. То раздели ВСС на две колегии, сега Борисов иска да ги дели на два отделни Съвета. Голям смях де юре и нищо ново де факто.


Изцяло нова Конституция се налага при ново държавно устройство – например от република да установим монархия, от парламентарна – да станем президентска, или пък да се откажем от определенията на България в сегашния основен закон като демократична, социална и правова държава.


Каква е играта на Борисов? Да изкара още някой месец на власт, макар и уж подал оставка.


Защото проектът на „новата Конституция” първо ще трябва да мине през това НС, което пък най-вероятно даже няма да поиска подобно нещо, като се знае отношението на коалиционните партньори на ГЕРБ от Обединени патриоти, а също и на БСП. А без тях няма как да се събере конституционно мнозинство. Докато текат безкрайни дебати, правителството ще си управлява, а пренията могат да се точат и до края на мандата на този парламент.


Същия, който лидерът на ГЕРБ хем обявява, че е пълен с безделници, хем колко е важен, хем партията му вчера бойкотира събирането на депутатите, пред които можеше, вместо във Фейсбук, той да си направи декларацията. Все пак, парламентарна република сме.


И Борисов, който няколко пъти прави финтове, че уж иска мажоритарни избори в последните два парламента и прочие желани от Слави Трифонов неща, ще каже: ама аз исках, а те не ми дават. Докато уж всичко той прави в тази държава от 10 години.


Последна справка: партийните субсидии. Той даваше повече от законово установените рамки чрез довчерашния си финансов министър Горанов, после ги отряза, ама не в Закона, а само в миналогодишния бюджет, преполовен към онзи момент. И от Нова година са си същите, козметично намалени. Прах в очите с други думи.


Дори да приемем, че избираме 400, вместо 240 народни представители, да приемем също,


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.08.2020 10:15

    Борисов не дава на правосъдния си министър, с извинение, Данаил Кирилов да пише във Фейсбук, обаче му възлага да пише Конституция. А пиколото Данчо Ментата като член на Правната комисия на Народното Събрание, където юристите са кът, ще го шлайфа. Така, драги зрители, стоят нещата с обявения от Борисов и несъществуващ проект за нова Конституция, заради която трябвало да се свиква Велико народно събрание.

  • 002 всекиму заслуженото 15.08.2020 09:21

    Мошеници и крадци управляват държавата като фирма, а българският народ са превърнали в рая и го държат на ръба на оцеляването...

  • 001 Anonimen 14.08.2020 16:56

    Защо ли си мисля че предложения текст за нова конституция е може би от един доктор по философия?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей