Свързани новини

14.08.2020 11:49

Велико народно събрание за неща, които решава обикновено иска Борисов

Видян 6435 пъти | Коментари 9
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


В сряда вечер премиерът Бойко Борисов подведе 19 минути, че не е вярна информацията ни, че ще поиска мажоритарен вот - в петък той вече поиска половината народни представители да се избират мажоритарно - 200 от 400 за Велико народно събрание. "Обещах своите решения - време е да ги съобщя! Време е за рестарт!", заявява премиерът Бойко Борисов в свое видео във Фейсбук.  Премиерът изреди неща, които трябвало да се променят в конституцията, а те се абсолютно във възможностите на обикновено Народно събрание. И това се случи в предишния парламент с мнозинството на ГЕРБ и РБ и с "историческия компромис" на ДПС.


Както 19' първи писа, Борисов поиска промяна на Конституцията и свикване на Велико народно събрание.


На основание член 87, алинея 1-ва от Конституцията на Република България и член 76, алинея 1-ва от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, ПП ГЕРБ ще внесе проект на нова Конституция на Република България.
Време е за отговорност и решителност! Време е не само за смяна на политическата система, а за рестарт на държавата. Необходимостта от рестартиране на политическия модел не може повече да се отлага във времето! Единството, държавността и стабилността на страната за мен не са просто думи – те са основата, от която съм тръгвал за всяко свое решение. 
Необходимостта от нова Конституция на Република България е тема, която през последните години е водеща за много граждани и обществени организации. За да отговорим на нагласите и очакванията на българските граждани, предлагаме проект на Конституция, която да защити основните принципи и начала на нашето съвремие. Действащата Конституция беше приета в друг исторически период, при други политически дадености, при друг международен статут на страната ни, при друго равнище на законодателната практика, а изтеклото време показа, че без промяна на основния закон няма как да отговорим на предизвикателствата.


ВИЖ ВИДЕО ТУК!



Обръщам се към всички български граждани.
Обещах своите решения - време е да ги съобщя!
 
Към този момент това правителство, което хората избраха, изпълни своите ангажименти: гарантира икономически растеж, стабилни финанси, рекордно нисък външен дълг, подобри инфраструктурата с невиждани досега мащаби, стартира големите енергийни проекти, които мнозина твърдяха, че са невъзможни.
Това правителство продължава да води страната през пандемията с минимум щети, мобилизирахме милиарди в подкрепа на здравната и социалната системи, хората и бизнеса.
Контрабандата на цигари е спаднала десет пъти за девет години. Така в момента България е европейската страна с най-ниските нива на контрабанда на тютюневи изделия. Стотици милиони е ефектът за България от мониторинга на алкохола и на горивата в рафинериите.
Това правителство договори близо 60 милиарда лева, които да бъдат инвестирани в страната ни през следващите години.
Това правителство убеди европейските ни партньори да ни приемат в най-вътрешния кръг на европейска интеграция - Еврозоната и Банковия съюз!
За годините на управлението на ГЕРБ, с мен като министър-председател, увеличихме доходите и брутния вътрешен продукт повече от два пъти и половина.
Това се оказа недостатъчно.
След години на атаки от несистемни и провалени политически играчи, хули и фалшиви новини, ерозира доверието в институциите. Появи се естественият бунт на младите хора.
Олигарси, обединени заради засегнати икономически интереси, провалени фигури, неуспели да катализират политическите и финансовите си амбиции, неосъществени политици, загубили отдавна обществена подкрепа, се опитаха да превземат този бунт на младите. Опитаха се да взривят реда в страната.
С парадоксален по заряд език на омразата, тези хора им измъкнаха протеста. Още в самото начало започнаха да внедряват сред протестиращите определени лица и интереси, които подмениха идеите на младите с идеите на олигархията и подземния свят.
Започна всекидневно нагнетяване на огромно политическо напрежение. Подобна симбиоза е изключително опасна за демокрацията. По светофарите на жълтите павета и колоните на Орлов мост се появиха бесилки и ковчези, а сградите - символ на държавността, бяха поругани. Червена боя обля сградата на парламента и центъра на европейска София!
Когато маските в един момент паднаха, на сцената бяха изведени майките на деца в неравностойно положение. Второто действие от големия сценарий на олигархията беше проведено от политици от всички цветове на опозицията, които търсиха и безкористно получаваха моята подкрепа през годините. Заради безскрупулните си политически амбиции те или сами се отказваха, или ги отказваха. Точно това те не успяха да превъзмогнат. Обединиха се. Като шпицкоманда обикаляха пред дома ми и постилаха черни чували там, където живеят дъщеря ми и внуците ми. След това фиаско организираха барикади. Рушено бе обществено имущество, опъваха се вериги, издигаха се бесилки, влачеха се контейнери, пейки и саксии. Опитаха да внушат, че няма държава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 17.08.2020 13:06

    Той сам си призна, че е прост, а всички видяха и че е прекалено крадлив

  • 008 Anonimen 15.08.2020 10:31

    Другарю,ти си потенциален клиент на гл. европейски прокурор Лаура Кьовеши!Ти си пътник,затова това което са ти написали и ти папагалски го четеш,го използвай за други нужди.Оставка твоя и на каскета,служебно правителство,избори,изриването завинаги на крадливата ти партия,това искат хората от площадите вече втори месец.Дебелата ти кожа няма да ти помогне,нито дебелоочието ти.Изнасяй се от "Дондуков"1,за да се прибират хората по домовете си.

  • 007 сигурен затвор 15.08.2020 08:54

    През 10 годишното управление на тази натресена ни неграмотна мутра са потрошени 100 милиарда и ще трябва да обяснява къде и защо са отишли защото България е разпродадена и подарена на престъпници и приятелски кръгове, а българския народ се стопява в мизерното си съществуване, с липсващи здравни и социални грижи. Този психически болен тип знае, че е сигурен затворник и страха го кара да се пържи на бавен огън

  • 006 Anonimen 14.08.2020 19:28

    Народа трябва да отнеме правото на този, който докара държавата до просешка тояга.Олигарсите се оказаха,кърлежите които изсмукват всеки ден кръвчицата на бедните и онеправдани хора.Този трябва да бъде изхвърлен на полит. бунище и забравен от всички.

  • 005 Струиник Сицилиански 14.08.2020 16:40

    Планът е прост. Първо: с него Тиквата да спечели технологично време. Процедурата за свикване на ВНС трае минимум пет месеца: най-малко два са необходими за обсъждане на предложението за ВНС, а след разпускането на обикновеното НС подготовката за избори ще отнеме около три месеца. Ако ГЕРБ събере 120 гласа за предложение за ВНС в началото на септември, това предложение вероятно ще бъде разгледано чак през ноември или дори декември. А ако се съберат 2/3 мнозинство подкрепа зад предложенията на ГЕРБ, тогава изборите ще са най-вероятно към март. Тоест, и в най-спешен порядък да се действа, правителството на Борисов почти ще изкара мандата си.

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева