Свързани новини

12.08.2020 19:08

Мажоритарен вот ли е изненадата на Борисов?

Видян 4609 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно ли е пред парламента утре, където е повикан от БСП за изслушване, премиерът Борисов да поиска всеобщ мажоритарен вот срещу оттегляне? Това е темата, която обсъждат по върховете на властта.  След като бъде променен Избирателният кодекс, той щял да подаде оставка и да се отиде на предсрочни избори. 19 минути се обърна за коментар към него и други лидери в ГЕРБ, но не получи отговор. На няколко пъти в миналия и този парламент властта се опитва да разиграе картата с мажоритарния вот. Така хем да партнира, хем да отнеме на Слави инициативата, предвид даваните от социолозите около 20% за новата партия на Трифонов. Положението обаче не е като преди. В момента, след избухването на нестихващите 35 дни протести, ГЕРБ рискува да предизвика гласуване всички срещу генералската партия. Така тя може да остане без представителство в Народното събрание, колкото и пари да изсипе за изборите. Мажоритарното гласуване може да превърне в анклави районите с преобладаващо и компактно турскоезично население, което пък крие огромен риск от етнически конфликт. 


 Повече от час след публикуване на текста, Борисов отговори на въпроса ни, че няма да внася такова предложение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 13.08.2020 13:06

    Управляващите на чело със сикаджията станаха партизани и минаха в нелегалност. Въпросът е защо продължават да получават огромните си заплати и бонуси като не изпълняват конституционните си задължения? Преди 3 г може и да са избрани от 1 милион заблудени или клиенти, но към този момент едва ли имат и на половината поддръжници

  • 002 Anonimen 13.08.2020 11:48

    Никъде по света няма такъв дебелокож,алчен за власт и пари диктатор.Втори месец българите искат този и каскета да си тръгнат и то завинаги от погледите на хората.Да натикаш държавата си в тресавището на най бедните в Европа и да се правиш на глух и кьорав за процесите които текат в държавата,е идиотско невежество.

  • 001 Anonimen 13.08.2020 04:29

    Богатите също плачат – имайте го предвид. Идва ред на нашите алчни управленци, колкото и да си мислят, че са измислили перфектните схеми за укриване и изпиране на мръсните си милиони, откраднати от българските и европейските данъкоплатци.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби