Свързани новини

14.08.2020 16:40

Борисов не казва нищо за статута на главния прокурор: Христо Иванов

Видян 2216 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Изключително закъсняла стъпка в правилна посока , макар и недостатъчно решителна, по отношение на времето е стъпка встрани. Бойко Борисов използва тези предложения, за да печели време и за да си гарантира, че ще остане на власт до края на редовния мандат на това Народно събрание. След това ще вкара страната в доста трудно предсказуема фуния на Велико Народно събрание“. Това коментира пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.


По думите му това не е нова Конституция, а по-скоро сериозна ревизия.


„Най-важното липсва, това е достатъчно сериозна реформа на статута на главния прокурор, липсва гаранция, че Иван Гешев ще си подаде оставката и че повече такъв тип главни прокурори ще бъдат невъзможни. Там има празнина и се вижда, че Борисов не иска да влезе в тази тема. Виждаме заиграване с популизъм, идеята за намаляване на броя на депутатите, но това е антидемократично“.


В предаването „Хоризонт за вас“ Иванов допълни:


„Тези промени могат да се приемат и от обикновено Народно събрание, при едно смело мнозинство… Фундаменталния проблем е делегитимацията на институциите и на парламента и вместо бързо да рестартираме парламента, ние затъваме в блато“.


Според него гражданският натиск дава резултати и теми табу за всички парламентарни сили започват да се говорят.


„Реалният изход от ситуацията е ясно поемане на отговорност с оставка и от Борисов, и от Гешев, отиване на парламентарни избори… Досегашният парламент е изпразнен от съдържание, лишен от експертиза. В този парламент има двама юристи накръст и те щели да пишат нова Конституция“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.08.2020 09:29

    Какво да каже, като едва прочете това, което КОЙ му беше написал!!!

  • 001 От аутокю-то МУ прониква вонята на блюдолизците Герджиков и Близнашки? 14.08.2020 20:45

    Явор Дачков: „…Най-нелепото в този протест е, че замерят Ива Николова с домати и яйца, а с Христо Иванов - Маджото се снимат за спомен. Ако някой трябва да бъде замерян с домати и яйца, това е той, както и всички, които през 2013-14 докараха Борисов и Пеевски на власт, срещу която сега протестират. Христо Иванов - Маджото беше министър на правосъдието в правителството на Пеевски и Борисов. По-голяма политперверзия от това, здраве му кажи. Днес Христо Иванов - Маджото е новият политик, носител на промяната, яхнал вълната на протеста срещу онова от което сам беше част, знаейки всичко за Борисов, СИК и мафията в която участва. Малоумна работа.Подкрепят го предимно хора с големи интелектуални, музикални и театрални претенции. Електорални идиоти… “

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей