Свързани новини

08.07.2020 11:17

Давахме на Горанов пачки по €500 всеки месец: Г. Попов

Видян 2958 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          Васил Божков извади свидетеля, който може да потвърди, че е плащал такса "помагане" на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. Това се оказа бившият собственик на  ФК Левски Георги Попов, който се укрива заедно с бизнесмена в Дубай. В 37-секундно видео той разказва как бившият хазартен бос е ходел на срещи в МФ при финансовия министър Владислав Горанов, който лично получавал рушветите в брой. "Чуйте един свидетел, когото не могат да заглушат", пише Божков, след което публикува въпросното видеото.
"Неведнъж се е случвало, беседвайки в кабинета на г-н Божков, той да прекъсне разговора, казвайки, че трябва да отиде на среща с Влади (б.р. Горанов). А нашите обсъждания ще продължат в колата по пътя към министерството. Тръгвайки, той вземаше със себе си предварително подготвен подаръчен плик или слагаше множество пачки с банкноти от 500 евро в якето си и в джобовете си”, заяви Попов в обръщението си.
„Г-н Божков влизаше в Министерството без всякакви формалности. Без проверка на багажа му и на самия него. Срещите му траеха 5, 10 до 15 минути. Излизаше, носейки единствено традиционната си пура", каза още той.

Интересен детайл е твърдението на, че Божков е носел пачки по 500 евро. Досега той показваше банкови извлечения за теглени в левове суми. Именно с банкноти от по 500 евро обаче бяха пълни чекмеджетата в спалнята на премиера Борисов на разпространените от анонимен подател снимки.
Припомняме, че след арестите миналата седмица на приближени до Божков (Славчо Марков и Веселин Балтов),  той заяви, че те са задържани, защото са очевидци на извършени престъпления от Борисов и Горанов. Тогава бизнесменът обеща, че ще покаже човек, когото „не могат да накарат да замълчи“.
В поста от сряда бившият хазартен бос отново твърди, че в България са започнали да "заличават" ключови свидетели по неговия сигнал за плащания рекет към властта.  Божков споменава и "както е видно и от снощната им "акция" по друг сигнал - страхуват се, че истината ще излезе наяве."  Той вероятно има предвид влизането в дома на собственика на Изамет Илия Златанов - свидетеля по Осемте джуджета, който разказа в разследване на Антикорупционния фонд как бизнесът му е взет от бившия шеф на следствието Петър Петров - Пепи Еврото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Чекмеджия 08.07.2020 22:09

    Божееее и сега ако № на банкнотата от 500 евро в пратката се окаже в чекмеджето МУ..... Гошев спиш ли проверявай!!!!

  • 002 Anonimen 08.07.2020 21:53

    Жалко, че дедото на Баце не е знаел хубавата българска поговорка: Гъз глава затрива! или в друг вариант:Лаком гъз, кръв сере! , та да му я предаде.

  • 001 Anonimen 08.07.2020 12:03

    Добре, че не са му взели и пурата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог