01/02

Свързани новини

06.07.2020 09:26

Половината млади софиянци имат психически проблеми и са жертва на агресия

Видян 2222 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

53,6% от младите хора в София имат психологически проблеми, а всеки десети е с психическо заболяване, сочи научно изследване в гимназиите на столицата: оценка на психичното здраве в училищата. Към тревожните данни се прибавя новото представително за милионния град социологическо проучване, част от проекта Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по чл. 10 от Закона за хазарта. Според него 77,2% от младежите на 15 – 29 години са свидетели на агресия, а 50,12% - всеки ден или почти всеки ден. Само 48,24% признават, че самите те са били жертва на насилие или агресия. Още по-малко от анкетираните в теренно интервю лице в лице намират сили да споделят, че самите те са били агресивни или насилници – 41,12 на сто. Което е и обяснимо – това определено не е престижен отговор на езика на социолозите. Скритият процент вероятно е много по-голям и дава представа пред какъв огромен проблем е изправено обществото, без да се води голяма и възможно най-широка дискусия по него и как се възпитават подрастващите българи – в каква среда и с какви очаквани от това последствия.


    Проектът "Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.07.2020 16:23

    Всички психически заболявания са или директно автоимунни или придружаващи някакво друго автоимунно заболяване. Автоимунни заболявания има когато има противоречещи си генни, най-често това са гените за кръвна група. Ако сте АБ, Б с тих ген А, А с тиф ген Б, 0 с тих ген Б, Rh+ с тиф ген Rh- и обратното, вие имате абонамент за някакво авто-имунно заболяване. Това заболяване може да се развива бавно/бързо, в зависимост която система засяга, но винаги възпалителният процес засяга и невроните. Психическите заболявания са заболявания като всяко едно друго и потърпевшите не бива да се срамуват от тях, а да се опитат, ако не да ги излекуват, поне да ги тушират. Най добрият начин е подходяща имуно терапия, не затъпяващите хапове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които