01/03

Свързани новини

07.10.2019 14:30

Софийски ученици дискутираха по зависимостите

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Ученици от софийски гимназии обсъдиха проблема със зависимостите ден, след като българските експерти официално изключиха марихуаната от групата на меките дроги и я качват в по-сериозната. Причината е засилването на ГМО съдържанието в „тревата“ и предизвикваните от нея в 60% от случаите на всекидневно употребяващите я психични разстройства, дори нелечимата шизофрения. Нещо, което отдавна е доказано от учените в САЩ, Япония, Финландия и други страни.
Дискусията Спортът е свобода, проведена в зала Витоша на хотел Маринела и организирана от Сдружение Екопрограма като част от програмата на Министерството на младежта и спорта за превенция от зависимости по Закона за хазарта, срещна тийнейджърите и с представители на институциите, освен че ги запозна с най-новата информация по света и у нас.
И не само по въпроса с употребата на марихуана, но и на много други наркотични вещества, особено най-опасните – синтетичните дроги.
Бурно обсъждан сред младите хора е въпросът трябва или не да бъде легализирана „тревата“ и как ще промени това пазара. Бяха дадени примери с неуспешните опити чрез закон да се контролира дори легалният пазар на доста вредното наргиле, които са спирани от икономически интереси в парламента. Така и стоката не е читава, и се разпространява от ъндърграунда, и се вреди сериозно на здравето на младите българи. Което е най-вероятно да стане и при легализация на марихуаната – вместо да има качествен ефект, просто ще се узакони част от бизнеса на мафията, стана ясно от дискусията.
По всички изтъкнати причини „тревата“ е легализирана само в 2 от 193 държави (по ООН) на планетата.
На сериозно обсъждане бяха подложени и други видове зависимости. Сред тях е модното пристрастяване към смарт устройства. Много млади хора следят броевете поглеждания на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог