Свързани новини

27.05.2020 09:24

Резултатите от проверката на ДАНС за първите 14 приватизационни сделки стават ясни в петък

Видян 2182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Този петък, 29 май 2020 година, ще стане ясен резултатът от проверката на ДАНС на първите 14 приватизационни сделки. Това съобщи в-к "24 часа" при анонса на интервю с главния прокурор Иван Гешев. Резултатите ще бъдат предадени в прокуратурата, а след това прокурорите ще им направят правен анализ и може да се очакват наказателноправни действия по тях.

"Първите 14 сделки са подредени в низходящ ред като се започва с продажбата на най-голям актив, а именно металургичния комбинат Кремиковци", съобщи главният прокурор Иван Гешев пред "24 часа".

Както "Правен свят" вече писа, на 12 февруари 2020 година главният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства. Действията обаче бяха забавени заради епидемията от коронавирус и наложените мерки във всички сфери у нас.

Проверката обхваща всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор. ДАНС ще установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да стане ясно и извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева