Свързани новини

21.05.2020 15:47

Дянков сменя Горанов?

Видян 13138 пъти | Коментари 14
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според източници на 19 минути бившият финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, ден след чието сваляне падна правителството Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло. Напомняме, че по времето, когато той беше и вицепремиер по икономическата политика, негов заместник във ведомството му беше сегашният титуляр Владислав Горанов. Той отговаряше като подчинен на Дянков за приходните агенции, поради което беше един от гласовете в мегаскандала Ало, Ваньо за предотвратяване на митническа проверка на едрия тогава бизнесмен Мишо Бирата. Малко по-късно издъхнаха и той, и съпругата му, с която заедно управляваха своя бизнес, а след тях си отиде без време и шефът на митниците в онези години ген. Ваньо Танов. Именно с него Горанов говореше и коментираше своя шеф Симеон Дянков на скандалните записи. Дянков беше запомнен с неразследваната още сделка за "преместването" на 1,4 млрд.лв. наши частни здравни вноски от фискалния резерв в държавния бюджет. Той управляваше хазната в началото на миналата голяма икономическа и финансова криза и направи огромна грешка: спря паричните потоци в икономиката и така причини двукратен ръст на безработицата и верижни фалити. Неговата политика беше на стоп на плащанията на държавата на задълженията й към бизнеса, стягане на коланите до издъхване и рязане на социалните ангажименти на правителството. Войната му с БАН и с цялата образователна система го направи "всенароден любимец".


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 014 Anonimen 22.05.2020 22:39

    Re:013: Не само МРЗ. И пенсиите и всичко, което можеше!

  • 013 Anonimen 22.05.2020 17:07

    Дянков ли беше замразил МРЗ за три години?

  • 012 Anonimen 22.05.2020 08:48

    Според източници на ОПГ ГЕПИ“ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“, бившият финансов министър на ГЕПИ Симеон Дянков, ден след чието сваляне падна правителството Борисов 1, е получил оферта да се върне в същото кресло, защото мат‘рялът се нуждае от „малка пица“ за оцеляването си след поредния грабеж от страна на ОПГ ГЕПИ“ Групировка за Екстремно Разграбване на Булгаристан“!!!

  • 011 Anonimen 22.05.2020 00:21

    Така е в държавата на мафията, от един крадец на друг, защото не е в затвора, а си харчи на воля гепените милиончета от тия дето още му ядат голото тесто!!!

  • 010 Anonimen 21.05.2020 22:07

    Защо пък не? На тази територия крадливите олигофрени имат харизма сред полу-приматите.

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева