Свързани новини

18.05.2020 18:15

Нямам спомен за vladi goranov: Влади Горанов

Видян 5753 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки първоначалния си отказ да коментира изнасяните от Васил Божков информации, в т.ч. и по негов адрес, днес финансовият министър Владислав Горанов все пак реши да каже няколко думи по въпроса. И обяви: че никога правителството не било осигурявало протекция върху хазартния бизнес на Божков. Нито пък е участвало в преразпределяне на бизнеси по високите върхове. Горанов обаче отказа да каже той ли е Vladi Goranov , въпреки че въпросът му бе зададен неколкократно. Накрая все пак заяви: "Нямам спомен да имам точно тази комуникация". И обвини бТВ в "нездрав интерес" към темата, предаде Клуб Z.



    "Никога не е покучавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. И мисля да спра дотук", заяви Горанов, преди брифинга, на който държавата обяви намеренията си да влезе в бизнеса с горивата чрез държавен холдинг .

Като пример за това, че протекции нямало, въпреки че самият Божков твърди обратното, Горанов посочи, че от 2014 г. насам не е имало промени в законодателството, засягащо облекчаване на режими в хазарта.

    "Фактическата истина ще се установи от правораздавателните органи, но не си представям, че държавата се занимава с изземването на бизнеси или с толериране на един бизнес", допълни министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Гечев пита Горанов: Кой е проверявал фирмите на Божков? 19.05.2020 19:44

    Как натрупаха 693 млн. дълг към хазната? Кой е проверявал фирмите на хазартния бос Васил Божков и как те натрупаха 693 млн. лв. дълг към хазната. Този въпрос отправя депутатът от БСП проф. Румен Гечев на финансовия министър Владислав Горанов в рамките на парламентарния контрол. Гечев припомня, че на 2 април т.г. Владислав Горанов писмено е отговорил на негов въпрос, че несъбраните бюджетни вземания от четирите фирми на Божков са общо над 693 млн. лв., в т.ч. главница от 557 млн. лв. и натрупани лихви над 136 милиона. В тази връзка червеният депутат иска да знае от коя институция са били проверявани фирмите от хазартния бизнес през периода 2015 - 2019 г. Гечев пита: "- Вярно ли е, че фирмите са предоставили на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) ежемесечни отчети за платените такси? Как точно са приемани, проверявани и завеждани по надлежния ред тези отчети. Информация и/или самите месечни отчети за платените такси предавани ли са в Министерството на финансите? - Кой, кога и под каква форма е определял размера на таксите, плащани от фирмите на г-н Божков за всяка една от годините в периода 2015-2019 г? Тези такси еднакви ли са били за всички фирми от хазартния бизнес или ДХК са определяли специфична, по-ниска такса за фирмите на В. Божков? - Вие лично кога и под каква форма контролирахте ДХК за спазването на Законите и нормативните уредби, осигуряващи стотици милиони лева приходи за държавната хазна?"

  • 003 Anonimen 19.05.2020 10:28

    Желанието на този свищовски възпитаник преди 10-ина години беше да бъде милионер. Е, сбъдна се лелеената му мечта и твърде вероятно е вече даже да е милиардер. Но все пак този човек е на висша държавна позиция и е доста притеснително, че продължава да сбъдва старата си мечта на гърба на данъкоплатците!!!

  • 002 Anonimen читатель 18.05.2020 20:15

    Изводи от СМС-ите на влади: „Горанов е отчайващо зле с граматиката, строежа и стилистиката на изречението. Неграмотен! В 4 изречения 11 грешки от всякакъв род. „До като“ (докато, наречие, една дума) е само един пример. Излагащо за човек с висше образование и заемащ подобен пост.”

  • 001 vladi goranov 18.05.2020 19:26

    Румeн Пeткoв публикувa cвoя cнимкa в coциaлнaтa мрeжa Fасеbооk, нa кoятo cтoи прeд лукcoзнa жилищнa cгрaдa. В публикaциятa cи тoй прaви прeпрaткa към глaвния прoкурoр Ивaн Гeшeв, „eдин друг“ и „oщe двaмa“, към кoитo зaдaвa някoлкo въпрoca зa въпрocния имoт. Eтo кaквo питa Пeткoв: Дo глaвния прoкурoр, eдин друг и oщe двaмa. 1. Нa кoгo e двoрeцът? 2. Кoй живee в нeгo? 3. C кaкви cрeдcтвa e пocтрoeн? 4. Пoдoзирaм, чe eдин oт живущитe нe плaщa нaeм (пo нaвик)…

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и