Свързани новини

15.05.2020 10:05

Не виждам проблем да влезем с ГЕРБ в бъдещ кабинет: Йордан Цонев

Видян 4542 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страната има нужда от много дълбоки реформи в много сектори, а това може да стане с една програма, зад която да застане едно мнозинство, посочи тази сутрин депутатът от ДПС Йордан Цонев. И допълни: Не бихме могли да влезем с националистите в един нов кабинет. Не виждам обаче проблем да влезем в коалиция с ГЕРБ, предвид общата ни идеология – по отношение на евроатлантизма, данъчни и икономически политики, като това не значи, че нямаме и различия. Продължаваме да поддържаме тезата, че намаляването на ДДС в детския сектор е мярка срещу демографската криза, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия. Цонев заедно с колегите си Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски внесоха поправки в Закона за данък върху добавената стойност в частта за детските стоки.


„Финансистите от дълго време поддържаме тезата, че при такива ниски преки данъци, ДДС остава единственият голям данък, който попълва фиска”, коментира Цонев в предаването „Здравей, България”.


По думите му вече има изменение в ситуацията, което не е свързано само с коронавируса.


„От ДПС още миналата година правихме такива анализи и казахме, че след въвеждането на директивата за ДДС на вътрешнообщностните доставки, ДДС се яви регулатор на конкурентоспособността на цените в доста от секторите – например в храните. Твърдя, че може да се премине към диференцирани ставки там, където е нужно да се подкрепи българската икономика”, обясни депутатът от ДПС.


Според Йордан Цонев още миналата година е имало срещи с бранша на производителите на хляб и е станало ясно, че намаляването на ДДС за сектора не означава поевтиняване на хляба.


„Много бизнеси пострадаха в кризата, но един беше спрян с ръчна спирачка – бизнесът на ресторантьорите и хотелите”, коментира Цонев. Намаляването на ДДС за тях е решение на правителството, а ДПС се е присъединило към него.


Вчера Йордан Цонев бе избран от парламента за председател на временната комисия, която ще следи как се изразходват средствата, предназначени за справяне с пандемията от COVID-19 и точно това бе поводът да гостува в предаването "Здравей, България".


Предложението за такава комисия бе на БСП. Социалистите настояха техен представител да оглави спецзвеното, но при гласуването надделя кандидатурата на Йонев.


"ГЕРБ предпочитат вие, а не БСП да ги проверявате, така ли", попита по този повод водещият Виктор Николаев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 16.05.2020 18:10

    Народ управляван от необразовани тарикати и далавераджии е загубен. На всичко от горе им плаща и огромни заплати, които сами си определят за да ги крадат и мачкат по-успешно. Факт е, че българите изчезват в мизерия и беднотия, лишени от елементарни здравни услуги, образованието унищожено....

  • 003 Anonimen 15.05.2020 19:45

    При бай Ставри,че да ги хрантутим от нашите данъци!!!Като Садам или като Кадафито - въже или куршум е необходим!!!!!

  • 002 Иван Костов, лауреат на ордена на ЮДА 15.05.2020 16:15

    Аз пък предлагам да влезете заедно при Бай Ставри !!!И колкото по-бързо, толкова по-добре за Булгаристан !!!

  • 001 Anonimen 15.05.2020 12:35

    Как може тип с прякор Ментата да бъде депутат толкова мандати и все да оглавява комисии, като "чистач" в мафията?! Това, че е бил крупие прави ли го толкова незаменим финансист?!Костов го разкара по най-безцеремонен начин за далаваре, и кой го прибра...?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.