Свързани новини

13.05.2020 20:46

ДПС: Маските падат и става зле за маскираните

Видян 5033 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В политически план изводите са ясни - без реформи и без ясна политическа програма не могат да се очакват добри резултати.

При всички случаи ние ще увеличим присъствието си в парламента. Излизат все повече и повече дефектите на управлението. Ситуацията е такава, че се очакват нови политически субекти, но те няма да постигнат резултатите, на които се надяват.

– Г-н Карадайъ, извънредното положение свършва. Необходимо ли беше то?

– Мнението на експертите и по-точно на Националния оперативен щаб беше категорично. Ние като партия и като парламентарна група подкрепихме предложението за обявяване на извънредно положение. Фактите днес доказват правотата на тази теза. Твърдо вярваме, че човешкият живот е най-висша ценност и наш дълг е да направим всичко за запазване на живота и здравето на хората, за подобряването на условията за живот. Това време трябваше да даде възможност на системата да се организира и реорганизира, да създаде условия за посрещане на пандемията и да се справим с неуспешно.Убедени сме, че когато сме обединени, професионализмът на нашите лекари, фармацевти, общо–медицински работници, съчетан с най-успешните научни постижения и практически разработки, могат да доведат до успешно справяне с пандемията. Накратко, извънредното положение беше необходимо. Трябва да работим обединени за такъв резултат.

– Какви са най-важните изводи от извънредното положение?

– Необходима е национална кауза, която да обедини потенциала в национален план, за да се постигнат желаните резултати. Това време показа, че милосърдието, съпричастността, солидарността, човечността са живи. Това са нещата, които ни правят хора, правят ни общност и помагат да се справим с общи усилия. Преосмислихме мястото и ролята на лекарите, медицинските сестри, стоматолози, фармацевти,всички онези, които са на първа линия, които в истинския смисъл на думата се борят за човешкия живот. Дори, пренебрегвайки своята сигурност, своя живот и живота на своите близки. Преосмислихме мястото и ролята и на учителите…


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 13.05.2020 21:43

    Лозунги и нищо конкретно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и