Свързани новини

07.04.2020 09:30

Депутати и министри без възнаграждения до края на извънредното положение

Видян 2179 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Депутатите, членовете на Министерския съвет, членовете на политическите кабинети, ръководителите на държавни агенции да не получават възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение, гласува парламентът.  "За" бяха 170 народни представители. Всъщност няма да получават от обнародването в държавен вестник до края на извън. положение, което е 1 месец. Депутатите вече почиваха повече от седмица и им предстои да почиват около Великден. Припомняме, че 19' вече 3 пъти писа, че в Сърбия 2 месеца са без никакво възнаграждение, а в Македония вземат минималната там заплата.  Президентът Румен Радев пък дари заплатата си на беден Видин.

"След удържане на данъци и осигуровки, възнагражденията ни ще бъдат превеждани по сметка на Министерството на здравеопазването", обясни Красимир Ципов от ГЕРБ, който предложи редакционните поправки във внесеното от ГЕРБ проекторешение за замразяване на възнагражденията на народните представители.

Предвижда се до отмяната на извънредното положение от начислените възнаграждения да се правят удръжки за социални и здравни осигуровки, както и за данък върху доходите на физическите лица, и останалата сума да не се изплаща на народните представители. Сумата ще се предоставя за дейности по превенция и лечение на Covid-19.



Красимир Ципов отбеляза, че редакцията не засяга механизма на определяне на заплатите на депутатите и отправи апел към пленарната зала да гласува единодушно това предложение.



БСП оттегли предложението си възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на ниво от края на мандата на предишното (43-то) Народно събрание.



"Воля" също се отказа от намаляване на основното възнаграждение от 1 април на нивото на минималната работна заплата за страната.
Това направиха и от ПГ "Обединени патриоти", които искаха месечните възнаграждения да са 50 процента от брутните възнаграждения, като това да важи и за членовете на Министерския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които