Свързани новини

06.04.2020 11:56

За четвърти пъти предлагаме намаляване на депутатските заплати в този парламент: Зарков

Видян 1520 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Трета година предлагаме намаляване на възнагражденията на депутатите в 44тото народно събрание и замразяването им не към днешния момент, а към края на предишния мандат на парламента. Тя е обсъждана 4 пъти по инициатива на БСП.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков от трибуната на Народното събрание. Той обясни, че чак сега тази мярка е разпозната от ГЕРБ, макар и по половинчат начин заради  кризата, причинена от разпространението на коронавируса, както и от обоснованата гневна реакция на хората заради увеличението на заплатите в момент, в който много от тях са останали без всякакъв доход.


Зарков обясни, че разликата между предложението на БСП и това на ГЕРБ е не само в сумата, която предлагат депутатите да получават като възнаграждение: „За БСП намаляването на тези възнаграждения не е просто антикризисна мярка, ограничена за рамките на извънредното положение. Това следва да е трайна промяна, водеща до намаляване на бездната, деляща онова огромно мнозинство от български граждани, получаващи възнаграждение до 1000лв., от техните избраници, получаващи 4 пъти повече.”


Социалистът припомни, че от левицата са апелирали за определянето на нов, по-справедлив начин за изчисление на заплатите, който да спре непрекъснатия им и неоправдан растеж. „Повтаряме  твърдението си от предишните три пъти – няма сфера в България нито в държавния, нито в частния сектор, където заплатите да растат с такъв темп. Това подсилва усещането за несправедливост в хората и нанася непоправими щети по доверието в българския парламент. Това, което не чухте от нас с разум, трябваше да достигне до съзнанието ви с криза и страдание”, завърши Крум Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.04.2020 12:17

    Мнозинството в НС съставено от неграмотни и алчни калинки на Борисов и ОП приемат с мнозинство лобистки и антинародни закони в интерес на едрия бизнес, пилеят милиарди за 8 машинки на хартия, а хората изнемогват от нечувания нисък стандарт за 21 в и ЕС. Тези мерзавци да не забравят, че няма да са цял живот депутати и ще дойде денят за равносметка...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.