Свързани новини

01.04.2020 15:20

Китай спира износа на някои тестове за коронавирус след съмнение за тяхната точност

Видян 1924 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пекин засилва надзора си върху износа на тестове за коронавирус, след като няколко европейски страни се оплакаха от точността на някои тестове, произведени от Китай, предаде БНР.


Китайските износители на коронавирусни тестове вече трябва да получат сертификат за регистрация от Националната администрация на лекарствените продукти (NMPA), за да бъдат освободени от митницата на Китай, се казва в съобщението на NMPA, цитирано от Ройтерс.


Пекин насърчаваше китайските фирми да изнасят тестови комплекти и други доставки, за да помогнат в борбата с пандемията на коронавирус, което доведе до скока на компании, предлагащи тестови комплекти за държави, които отчаяно се опитват да се справят с бързо разпространяващата се силно заразна болест.


Някои китайски производители на тестови комплекти се възползваха от по-лесните разпоредби на ЕС, за ​​да пуснат своите продукти на европейския пазара, преди те да бъдат одобрени у дома.


През март служител на Министерството на образованието на Китай, заяви, че китайски комплекти за тестова за Covid-19 вече са доставени в 11 страни, включително Великобритания, Италия и Холандия.


Европейските здравни власти обаче поставят под въпрос точността на някои китайски тестове, предлагани в чужбина без одобрение на оторизираните за това власти в Китай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак