Свързани новини

29.03.2020 20:13

Проф.д-р И.Петров: Нямаме епидемия от К19

Видян 8520 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На всички ни се иска да не се беше случвало, но има надежда, сигурен съм, че човечеството ще се справи. Рано е да се каже дали ще има лек, трябва да се направят още много изследвания, нужно е лечение и профилактика. Коронавирусът е наследникът на SARS и MERS. Това каза в предаването "Беновска пита" проф. д-р Иво Петров, национален консултант по кардиология.
 
"SARS беше с по-голяма смъртност. Ковид-19 не е толкова смъртоносен, но е по-вирулентен, като процент ще починат по-малко отколкото от SARS (т. нар. "свински грип"), като общ брой вероятно ще са повече", допълни той.
 
Според професор Иво Петров българите имат доста устойчив имунитет. "Тези със смесен геном, като на нас, българите, бих казал, че ние имаме доста устойчив имунитет, дори не можахме да имаме епидемия от СПИН, от свински грип, от Ебола", изтъкна той.
 
"И аз продължавам да смятам, че ние сме много устойчиви, и когато сме пред голямо предизвикателство и заплаха, ние успяваме да спазваме правилата", подчерта проф. Петров.
 
"Вирусът няма изгода ние да умираме, той иска да се размножава, попаднал в организма ни. Цели се с възпалението да се елиминира патогенния причинител. Следват допълнителни увреди в организма от възпалителната каскада.
 
Симптомите? Над 80 % имат дразнене и болка в гърлото, кашлица, температура, сухота и зачервено гърло, суха кашлица, дразнеща", обясни професорът.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.03.2020 00:14

    добрата новина е, че малко българи се подлъгаха да се ваксинират против грип и не натовариха имунната си система с грипни вируси от ваксините, за разлика от Италия и Испания. Трябва да е ясно, че ваксина няма да има въпреки хвалбите на усвояващите едни пари - каза еврейски професор генетик от Израел.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв