Свързани новини

28.03.2020 08:13

НеКороноболните при Св.Петър ли да ги пратя: проф.д-р Шишков

Видян 2682 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтъкнатият пловдивски уролог проф. Димитър Шишков разкритикува мерките, които Националният оперативен щаб налага. Plovdiv24.bg публикува написаното от професора в социалната мрежа без редакторска намеса.


"Не знам колко е компетентен епидемиологично щабът за борба с пандемията, но всеки ден има безумни решения, които ще доведат до тотално блокиране на здравеопазването и липса на здравни грижи за пациентите, които не се болни от вируса.


Безумното решение всяка болница да открива отделения за инфектирани болни ще доведе до постепенно налагане на карантина на цели болници (засега само отделни отделения и клиники). Заразените обикновено се отделят от здравите! Сега ще имаме във всяка болница заразени и отделяне на "излишен" медицински персонал за лечението им.


Какво ще се случи с карциномно болните, кардиологично болните, хронично болните и спешно болните!? Вероятно ще се лекуват сами?! Те и без това вече са свикнали! Вече има само едно заболяване и то е - коронавирус! Пример е Неврохирургията в Пловдив, която вече е под карантина. Ако сега има тежка черепно-мозъчна травма, тя къде ще отиде!? При Св. Петър вероятно!


Постепенно некомпетентността на щабовете ще доведе до блокиране на големите работещи болници, които имат звена, които са единствени и уникални! Не може да се избира болница, която е в центъра на града, няма паркинг, няма нормален достъп и няма обучен персонал. Всички заразени във всички болници! Няма такава глупост!


Омръзна ми да гледам щабаджии с несравнимо его и тотална досада при даване на отговори. При всеки опит да се дадат добри прагматични съвети, те се отхвърлят. Ще останем без медицински персонал! Всяка болница трябва да има строг пропуск и съмнителните болни да се насочват към определените за лечение места, които са по далеч от скупчване на незаразени болни и здрави граждани!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.03.2020 20:42

    Има още мъже в България. Не се отнася за предишния анонимен коментатор. Той на другия тротоар.

  • 001 Anonimen 28.03.2020 09:46

    Господин Професор,д-р Шишков разочаровахте ме с публикацията си. не е мястото във фейсбук да публикувате мнението си. какво целите с това ?Съзнавате ли,че създавате недоволство,несигурност,разочарование... като ЛЕКАР е колегиално да отнесете мнението си към институциите,които ще го вземат под внимание. Помислете и за психиката на всички потърпевши от сегашната ситуация. Чувствайте се отговорен за публикациите си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак