Свързани новини

20.03.2020 11:56

Виждаме засилване на репресиите, отнемане на права, преследване на свободата на слово: Нинова

Видян 2877 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Призоваваме управляващите да се вразумят - вчера с взаимоизключващите се решения на Правна комисия предизвикаха недопустима парламентарна криза.


Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата по Закона за действията по време на извънредно положение на второ четене, предаде Фокус.


"Вярвам, че след разгорещения и емоционален дебат по заглавието ще се успокоим и ще говорим по същество. В текста на този член пише, че Законът урежда мерките и действията по време на извънредното положение. Т.е. тук спокойно можем да говорим по всички мерки и действия, които предстои да гласуваме. На 13 март подкрепихме решението за извънредно положение и смятаме, че това беше правилното, отговорно поведение. Разбираме опасността, разбираме сериозността, заплахата от кризата за здравето на българския народ и сме на равнището на своята отговорност да вземем решение за обявяване на извънредно положение, както беше взето в цяла Европа и не само там", каза още Нинова.


"Оттам натататък призовавате постоянно върху единство, съгласие и консенсус, но върху какво? След обявяването на извънредното положение, изпаднахте в хаос, в неадекватни икономически и социални мерки, които ще доведат и до политически последици. Днес призовавате да бъдем политиците на 21 век, а на не миналото. И ние го искаме от вас управляващите, защото политиците на 21 век снощи обявиха, чрез ЕК субсидии, опрощаване на корпоративен данък и ДДС, държавни гаранции за заеми, безвъзмездни средства в помощ на всеки потребител, спиране плащанията по определена част от данъците, подкрепа за домакинствата с конкретни измерения в рамките на суми и стимули. Ето така се държат големите политици, държавниците на 21 век. Какво от това виждаме в закона, който вие предлагате? Нищо. Какво от това виждаме от обещанията, които дадохте преди една седмица? Частнично изпъление. За сметка на това - засилване на репресиите, отнемане на права, подслушване на хора, преследване на свобода на слово и т.н.", каза Нинова.


"Винаги можете да разчитате на БСП и нашите гласове, когато предлагате отговорни пред националната икономика и българския народ решение и не можете да разчитате на подкрепа, когато внасяте хаос в живота на хората, когато предлагате неадекватни икономически и

 

 


продължи >>

Етикети
, , , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей