Свързани новини

13.03.2020 09:25

На семейно парти се заразили 11 от новите с коронавирус

Видян 2870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От вчера няма нови случаи на covid-19 у нас, съобщиха от Националния оперативен щаб за справяне с коронавируса професор Мутафчийски обяви, че обявените вчера 16 положителни проби за цялата страна са предимно в София, но има и част от област Монтана - където пациентите са контактни на първото семейство, регистрирано в Пирогов, предаде БНР.

134 000 със случаите към тази сутрин, близо 135  хиляди. Новите са 8 389 само за денонощието. Смъртните случаи са вече 4983. Възстановени обаче от заболяването са 70 000. В региона около нас също е доста динамична ситуацията. България регистрира 16 положителни за едно денонощие, а Словения – 42, Хърватия – 8, Сърбия – 6. Северна Македония – 2, Румъния – 15, а Гърция – 12. Вече надминаха 100 (в Гърция). 117 случая са. В Босна и Херцеговина – 4, Албания - още 5 и един починал от вчера в Албания. Италия вече задмина 15 000 случая. Иран остава на второ място сред страните извън Китай с 10 000 случая. В Северна Корея са близо 8000 случая. От големите държави в Европа в Испания вече има над 3000 случая, Франция – 2800, Германия – 2700, САЩ – са със 1700 случая. Швейцария е със 868 случая, Норвегия – 800, Япония – 691. Докато в Китай регистрираха само 21 случая, което е просто безпрецедентно от началото на обявената епидемия там, в Европа все още няма тенденция дори за задържане на броя на случаите.

От щаба са информирали правителството за мерките по света, както и за препоръките на СЗО да бъдат репликирани мерките от Китай, където ключова роля имат социалното дистанциране и самоизолирането.

„Още от началото на създаването на щаба се обяви ние апелирахме към гражданите, които пристигат от така наречените рискови дестинации, че трябва да проявят голяма гражданска отговорност и съвест и да останат самоизолирани вкъщи. Имаме редица случаи и многобройни сигнали за масово нарушаване на такава домашна карантина! Всъщност, една от причините за така разрасналата се епидемия е в една фамилия, а


именно семейството, което е настанено в „Пирогов“, е едно празненство, което абсолютно не отговаря на нашите призиви, където са присъствали 24 човека. Само за вчерашния ден 11 души са доказани, че са положителни, плюс двамата, които са заболели и едната жена почина, а другият се намира в критично състояние“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови