Свързани новини

12.03.2020 14:56

Сърце и тежка пневмония, а не корона уби жената в Пирогов: Лекарите. Статистиката за случаите С вирус19 изобщо е съмнителна

Видян 20813 пъти | Коментари 4
Гласували 5 рейтинг: 3.6000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сърдечни проблеми от години, а не коронавирус е причината за смъртта на починалата 66-годишна жена в Пирогов, потвърдиха за 19’ медицински специалисти. Приетата в неделя г-жа от ломско село е била с изключително тежки съпътсващи заболявания, което всъщност е и типичното за усложненията от всякакви грипоподобни вируси.Тя е с точния профил на хората, които изпадат в тежки ситуации, многократно описван от 19 минути по примерите от Китай и Италия: човек от третата възраст, с много други патологии, включително в нейното конкретно положение и с неотдавна изкаран друг грип, прераснал в остра пневмония.След това идва  положителната проба за коронавирус. Именно предходните заболявания са причината за смъртта на жената, обясни специалист в областта на белодробните заболявания.


Придружаващите хронични заболявания (сърдечни и белодробни),  които жената е имала са основната причина за леталния край, добави той.


Починалата е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция, както и тежка двустранна пневмония, разкри пък позната на жената.


В социалните мрежи тя сподели, че починалата жена е близка роднина на мъжа й, тя е имала сърдечни проблеми от години и усложнения от пневмонията.


Погрешно е да се смята, че това е  първа жертва на коронавирус у нас, съобщи медицински специалист пред 19 минути. По този начин се създава истерия от най-високо равнище и излишно се плаши населението, добави още той, поради което предпочетохме да запазим анонимността му.


Тезата, че жената се е заразила, защото синът й работил на Илиянци, също издиша, според медиците. Понеже той е на гарата, а не на базара там. И е с негативна проба. Напомняме, че по първоначалната информация на премиера, двама пенсионери с корона работеха в китайския център.


Начинът, по който се изчисляват смъртните случаи от коронавирус, както у нас, така и в световен мащаб е изключително погрешен, те са силно завишени, обяви още специалистът – лекар с дългогодишна практика, пред 19’.


„Медиите погрешно смесват понятия като смърт от грип/вирус и смърт свързана с грип/вирус, като броят неправилно смъртните случаи“, както написа с категоричност и Джоул Фърман, цитиран от нашия известен д-р Гайдурков. Затова е спорно дали може да се смята, че у нас има жертва вече на коронавирус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 13.03.2020 08:44

    001 Защото такава е тактиката на Големите братя. Сашките унищожават всички държавни структури и назначават за губернатори най-корумпираните, алчни и неграмотни елементи. Рашките запазват държавните структури, но назначават най-неграмотните и раболепни елементи.

  • 003 Anonimen 13.03.2020 08:39

    Аз го изкарах този вирус миналата година, края на ноември, началото на декември. Развих много тежка пневмония, изкарах я на крак и самолечение - редуване на антибиотици и толкоз.Предвид, че 2015 се лекувах за последен стадий ендокардит(стрептококус вериданс), значи и със сърдечно заболяване може да се оцелее. Вярно, ендокардитът не е генетично заболяване, но все пак възстановяването след него не е чак толкова лесно. Sine metu!

  • 002 Anonimen 12.03.2020 22:19

    Никога не е провеждано социологическо проучване, което да попита хората дали вярват, че премиерът ни е честен човек. Защо ли?

  • 001 Anonimen 12.03.2020 22:18

    Защо ни управляват все по-невежи и крадливи хора? https://www.segabg.com/category-observer/zashto-ni-upravlyavat-vse-po-nevezhi-i-kradlivi-hora

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и