Свързани новини

09.03.2020 09:44

BMW зарази ЕС, Qatar Airways – първите двама българи с корона

Видян 5562 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

33-годишна служителка на автогиганта BMW, която е отишла в Германия от Китай най-вероятно, за да си почине по време на празничните дни там около местната Нова година на 25 януари, е пренесла коронавируса в ЕС. Това стана ясно от най-авторитетното предаване на РАИ 1 Порта а порта, в присъствието на главните специалисти по епидемиите на Италия и на министри, което означава, че информацията е напълно достоверна и проверена.


Именно дамата от Бавария е заразила италианския нулев пациент на 38 г., здрав и до момента, който пренася заразата в областта Ломбардия, в провинцията на Лоди, в градчето Кодоньо, което е червена зона, а също и до първия починал от вируса в градчето Во в областта Венето, в провинцията на Падуа, която е другата червена зона на Ботуша. В тези два региона остават 90% от случаите в Италия и до момента. Там е и карантината върху общо население от 14 млн. души, което според родния премиер Борисов е 20 млн.


Баварката от автогиганта заразява също първия мексиканец, носител на болестта, който я „превозва“ до Северна Америка, където най-засегнати вече са САЩ с над 400 случая, но под 0,5%. Баварката заразява и първия бразилски случай, запалил Южна Америка.


Тези данни, вероятно разследвани и от американските тайни служби, неслучайно видяха бял свят първо в  престижното щатско специализирано издание The New England Journal of Medicine.


Баварката се върнала на 24 януари и вдигнала 39,1 градуса температура, имала болки в гърлото и мускулите, треска и силна кашлица. След два дни се почувствала по-добре и на 27 януари отишла на работа. Само няколко дни преди симптомите тя обядвала с китайска бизнес-партньорка от BMW близо до Мюнхен. Тя дошла от Шанхай и престояла в Германия няколко дни. Самата азиатка се чувствала добре, докато била в Германия. Едва след като се е прибрала в Китай, където била проверена, е дала положителна проба за коронавирус.


В края на януари германският Отдел за тропически и инфекциозни болести в Мюнхен е проверил и други служители от BMW, като резултатите на трима от тях са били положителни. Те са прекарали лечение и изолационен период и техните предварителни движения са били проследени. Според учените от този момент нататък разпространението на заразата е нетипично.


Първите българи с коронавирус, живеещи в Австралия, пък са били заразени на полета на Qatar Airways, с който са се прибирали в държавата – континент. Новината беше съобщена от главния здравен инспектор на България Ангел Кунчев.В Катар има 12 случая, но това е една от малкото държави в Залива, които комуникират, в това число въздушно, с Иран, където е най-тежкото положение в света със 7 пъти по-висока смъртност от другите държави. Причината е в ембаргото, в това число и фармацевтично, наложено на огромната по население държава от САЩ и ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.