Свързани новини

09.03.2020 09:26

Крили короната седмица: доц. Мангъров

Видян 12979 пъти | Коментари 3
Гласували 4 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 4 са заразените с коронавирус у нас, 254 са под карантина, стана ясно на извънредно заседание на МС в неделя сутрин. 2 от 3 проби на двама българи, непътували в чужбина, дават положителен резултат. Тампоните са взети от жена в Габрово, на 75, тежкоболна от друго, само с 1 контакт – медицинския работник, който я е гледал и когото е заразила, и мъж на 27 г. в Плевен. Пробите се очаква да пристигнат в Националната референтна лаборатория, съобщиха от оперативния щаб на извънреден брифинг в полунощ на 8 март странно защо в МС.


Състоянието на двамата пациенти е добро. Поставени са под карантина двете отделения, в които са лежали болните. Все още не е ясно, откъде са се заразили, което означава на практика, че са контактували с някого, който е бил вече заразен.


Според правителството нулевият пациент, както се нарича в световната практика, а у нас „първият“ е дошъл от Гърция.


Премиерът Борисов събра на извънредно заседание министрите и изрече доста неща, с които наля масло в бездруго съществуващия огън на медийната истерия. Стигна дори да умозаключение, че задължително ще бъдат отложени олимпийските игри. Неясно по какви причини даде срок от 8 седмици за извънредния режим, който наложи: затваряне на всички културни институции, на образователните, стоп на спортните събития, на туристическите обекти и т.н. Интересно е, ако хората не ходят на кино в моловете, но се разхождат из същите тези молове например, какво по-точно ограничение е наложено на развитието на заразата?! Никакво, разбира се! В същото време не се реши нищо за компенсиране на многото организации, които ще загубят сериозни пари от това. Няма компенсация, а в Италия има, за родители, които няма да ходят на работа, за да гледат децата си.


Премиерът освен това хвърли във въздуха прогнози за бързо достигане до 500 случая, което е повече от неуместно в подобна обстановка, макар същевременно да отправи послания да няма паника и презапасяване.


Борисов цитира, без да се позове, 19 минути с безспорния факт, че само у нас от доста по-лошия сезонен грип Б има повече заразени, отколкото с корона в целия свят. Колко са точно вече седмица подчиненото му Здравно министерство отказва да даде информация на 19 минути или просто не разполага с точни сведения, поради неадекватност на министъра си.


Борисов сам добави, че подобни на нашите крути мерки не се вземат в повечето страни, където има истински проблем със стотици и хиляди с Covid 19, като цитира Германия с нейните 847 заразени. Шефът на отделение в Инфекциозната болница доц.д-р Мангъров коментира в БНТ, че „от това повече е да разстрелват заразените като в Северна Корея“, с което даде ясен знак колко неуместни са крайните действия на властта от професионална гледна точка. Той посочи също, че нещата са били известни, не от вчера, а вероятно от седмица, т.е. властта е мълчала като при Чернобил. Хора като него, които знаят какво се прави, естествено, не са поканени в щаба под ръководството на хирург – а можеше да е управляван от зъболекар.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: 10.03.2020 17:12

    Лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: Председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, когото във ВМА наричат още "Плазмодия", на брифинг в Министерския съвет е показал лично защитно средство за защита на дихателната система, създадено от Aрмани специално за Барбос Ганиос: https://afera.bg/wp-content/uploads/2020/03/KORONA43-602x452.jpg

  • 002 Anonimen 09.03.2020 17:17

    Нашият премиер е изключение от нивото на европейските премиери. При своята въпиюща некомпетентност винаги бърза да се изказва напоително и театрално и да се прави на интересен....жалка история с трагични последствия

  • 001 Anonimen 09.03.2020 11:17

    А,има ли връзка КОРОНАВИРУСА с БАРСЕЛОНОВИРУСА и каква е ТЯ? КОЙ,КОЙ,КОЙ ще ни каже? НАРОДЕ????

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп