Свързани новини

05.03.2020 17:25

Няма да пада цената на парното: КЕВР

Видян 2667 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Цената на газа, доставян от Газпром за България е само един от компонентите, които формират крайната цена за бита”, заяви председателят на КЕВР Иван Иванов, който присъства на изслушване в НС. „Договорената над 40% по-ниска стойност на природния газ от Русия няма да намали със същия процент цената на парното и топлата вода”, посочи той. КЕВР щял да чака решение на ВАС, което при вдигане на цените не прави. Топлофикация следва поне с 28-30% да свали цените и то от август и да върне пари на абонатите за надвзетото!



 В същото време от Булгаргаз предложиха цената на природния газ да бъде намалена с малко над 40 % от 1 април. От дружеството заявиха, че внасят заявка за сваляне на ставката, която от следващия месец да бъде 26,29 лв. за мегаватчас без ДДС. "В момента регулираната цена на природен газ, утвърдена от КЕВР, е 44,04 лв.", припомни  шефът на Булгаргаз Николай Павлов по време на днешното заседание на Комисията по енергетиката в НС. "Предвид развитието на газовите пазари, тази цена може да бъде и още по-ниска", прогнозира той.  Той уточни, че вече е договорена промяна на начина на ценообразуване на природния газ.
Освен това от Булгаргаз ще искат да им бъдат възстановени сумите за всеки отделен месец на база на доставената цена към отчетния период до 29 февруари и употребените доставени количества газ за съответния месец. Павлов настоява да бъдат компенсирани  сумите и за месец март. За всеки един месец от 5 август до 31 март дружеството ще направи сметки, ще внесе заявление в КЕВР, за да бъде върната на всеки един клиент начислената сума за определения период.
"Разликата между платеното и новата цена на газа да бъде възстановена на всеки един клиент индивидуално - на база потребеното количество природен газ за всеки един от месеците", настоя Павлов.
"Има очаквания през следващите месеци цената на природния газ да се намали още”, заяви и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „С Газпром е предоговорена формулата, по която се определя цената на природния газ. В нея преобладаващ елемент е пазарният", допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.03.2020 20:41

    от сащ за колко ще купуваме.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред