Свързани новини

04.03.2020 14:01

Топлофикация да върне поне 28% от събраното от август насам на абонатите моментално

Видян 2090 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато вдига цените, Топлофикация твърди, че над 90% от тях се формират от руското синьо гориво. Когато трябва да падат, намалява процента. Дори според най-скромните разчети, при обявеното на 3 март намаляване на цената на природния газ от Русия за България с 40,3%, столичното парно ще трябва да свали котировките поне с 28%.


Въпросът е, че Газпром намалява цените, считано от август. Което означава, че и надвзетото от нас във вид на сметки е редно моментално да се погаси от дружеството. Забавното е, че то предпочита да взема пари по прогнозни сметки, а тъй като ги прави на базата на миналогодишната много по-студена есен-зима, сега ще трябва да ни компенсира със завишаване.


Това е справедливият сценарий, който трябва да последва след незабавно решение на КЕВР, което да узакони нещата.


По-вероятно е обаче Топлофикация да използва случая, за да направи прихващане по грамадните си задължения към Булгаргаз. Твърди, че през последните месеци плаща поне по текущите фактури.


Не е ясно какво става с обръщането на Топлофикация към „диверсификацията“, защото цената на другия газ в момента ще се окаже значително по-висока, отколкото на досега използвания руски.


Настояването за моментална компенсация на абонатите е повече от наложително, защото от Нова година Топлофикация вече притеснява дори за текущи и при това прогнозни месечни сметки с нагли звънения по телефона своите абонати, което ни се случи лично.


Важно е да се разбере също защо, след като настояваше за слагане на топломери с дистанционно отчитане, Топлофикация отказва да използва данните от скъпите устройства на малцината, които дисциплинирано си ги поставиха. То е ясно: за да продължи с надвземането на пари, уж по прогноза, които не връща реално, а като приспадане на последващи сметки, без да калкулира дължимите поради забавянето си лихви към абонатите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева