01/03

Свързани новини

24.02.2020 13:41

СИКаджията Мацола управлява бизнеса на дамата с къщата в Барселона

Видян 16662 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Жената до русенския сикаджия Илиян Пенев – Мацола (на снимката вляво) и негов бизнес партньор са наследили бизнеса на фирмата Ema BGS S.L. с луксозния магазин на марката Ermanno Scervino в Барселона. Той е част от активи за 5 милиона евро, за които каталунската полиция и Антикорупционната прокуратура на Испания водят разследване за пране на пари, свързвано с премиера Бойко Борисов“, пише Биволъ. И продължава:


„След като каталунският вестник El Periodico публикува информация за разследването миналия петък, магазинът още същия ден внезапно беше затворен и работници изнесоха стоката.



Известната италианска марка Ermanno Scervino е дала франчайз за магазина си в Барселона на фирмата Ema BGS S.L. която първоначално е на Георги Йовчев. Той е баща на манекенката Борислава Йовчева – обитателка с детето си в къщата в Барселона, разследвана от испанската прокуратура и Антикорупция.


През 2015 г. Биволъ публикува записите Яневагейт, в които съдия Янева твърди, че Борисов купил на своя приближена “къща в Барселона за милион и половина евро”.
Йовчева живее в къща за 3 милиона евро, а баща ѝ – провинциален водопроводчик,сензационно се оказва собственик на фирма с капитал 1,7 милиона евро.
От каталунската полиция потвърдиха пред няколко български медии, че такова разследване се води активно, но отказаха подробна информация.В същия ден пред журналисти в Брюксел Борисов отрече да има нещо общо с къщата, но не отговори на въпроса дали познава Йовчева.



Госпожица Йовчева внезапно разбогатява и се нанася в луксозна къща за 3 милиона евро в предградие на Барселона, известно с високия си стандарт. Имотът е купен от Александър Чаушев. Къщата е апортирана като капитал във фирмата Numin Invest S.L., в която Йовчева държи скромните 3000 евро, а останалите 2 900 000, на колкото е оценена къщата, са дял на Чаушев и съпругата му.Но самият Чаушев няма права на управител, за разлика от манекенката, и никога не е живял там.



Година по-късно необяснимото богатство застига и бащата на Йовчева, който в предишния си живот е водопроводчик. Той придобива през 2014 г. фирмата Ema BGS S.L., в която апортира 1 милион евро собствен капитал, неизвестно откъде придобит.



Още 753 000 евро идват от кипърската офшорка Palms Enterprises (Overseas). Тя е представлявана от Силвия Николова за операциите си в Испания, включително тя става и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Янко Николов Янков 24.02.2020 20:06

    Трайчо Трайков - в момента кмет на столичния район "Средец", а преди това - министър в първото правителство на Бойко Борисов, като министър на икономиката, енергетиката и туризма е "командировал" Борислава Йовчева в Испания, където тя стои от 8 години, и получава по 9000 евро месечно. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1222990981224802&set=a.181660278691216&type=3

  • 001 Anonimen 24.02.2020 15:29

    Днес, 24.02.2020г. БОЕЦ внесе Сигнал до Европейската комисия и ръководителят на Европейската прокуратура, Лаура Кьовеши за образуваната в Испания прокурорска проверка за пране на пари срещу премиера Бойко Борисов и други български граждани по казуса Къщата в Барселона. https://www.boec-bg.com/

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще