Свързани новини

24.02.2020 09:35

Собственикът на къщата в Барселона лъже, че Б.Йовчева е била наемателка, тя затвори бутика си на главната

Видян 4878 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В деня, в който испанските вестници Периодико, Насионал, държавната информационна агенция ЕФЕ, брюкселските сайтове EurActiv,EUObserver, цитираха своята полиция и антикорупционната служба на страната за разследване на пране на пари, водено срещу група, покрай която те проверяват и българския премиер Борисов, централната фигура в скандала Борислава Йотова затвори своя споменат в публикациите бутик на Ермано Шервино на най-скъпия търговски проспект в Барселона – Паседж де Грасия.


Полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство. "По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има отношение към "международна схема за пране на пари", пише Сега.    


 „Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред медиите служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка  Ermanno Scervino.


Според прокуратурата и полицията в Барселона разследването е показало сериозно несъответствие в неоходимите и наличните за съществуването на бутика суми. Напомняме, че същите органи не мигнаха пред славата на Лео Меси в този град и щяха да го вкарат в затвора за подобни прегрешения, ако не си беше платил многомилионната глоба.


Междувременно соченият в разследването на Ел Периодико като основен акционер във фирмата Numin Invest SL   Александър Чаушев обяви пред в. 24 часа, че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем.


Това обаче не е вярно: „Александър Чаушев НЕ Е давал под наем къщата на Мис Бикини, защото тя е апортирана в капитала на фирма, а той не се явява управител на фирмата и не може да се разпорежда с имуществото“, разкри главният редактор на разследващия сайт Биволъ Атанас Чобанов.


Интересен факт е, че той и Периодико преди броени дни получиха престижна международна награда за разследваща журналистика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.02.2020 14:08

    Къщата няма нищо общо!!! Разследва се ПРАНЕ на пари!!!Тия от ГЕРБ се правят на улави.

  • 001 Anonimen 24.02.2020 10:05

    Тя била апортирана,а "другарят" Чаушев НЕ бил шев на фирмата!? Ами сега,"другарю" Чаушев?!В България ли Сте все още или .....?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева