Свързани новини

07.02.2020 10:04

Неизплатените печалби от закритите частни лотарии няма да бъдат гарантирани

Видян 4998 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лицензите на двете частни лотарии на Васил Божков - "Национална лотария" и "Лотария България", ще бъдат отнети веднага след влизане в сила на поправките в Закона за хазарта. Това одобриха в четвъртък на второ четене депутатите от бюджетната комисия, а изненадващо още днес, петък, парламентът гласува окончателно законовите промени. Точката бе включена в дневния ред в началото на заседанието по предложение на вносителя на законопроекта Валери Симеонов, съобщава Сега.



Не бе обяснено защо народните представители са се отказали от първоначалния вариант на вносителя, а именно, да се даде тримесечен срок, в който частните оператори да върнат лицензите си. Премахната е и възможността печалбите, които не са изплатени към датата на прекратяване на лиценза, да се изплатят до 30 юни 2021 г. Отпадна и текстът частните лотарии да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени. 


Както стана ясно практиката на "Национална лотария" и "Лотария България" е да разсрочват с повече от 10 години превеждането на спечелените големи печалби. Така на практика късметлиите, които имат да получават пари от лотарии с търкане на талончета, разполагат с няколко дни, да си потърсят парите.


Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова заяви, че държавата не знае какъв е размерът на разсрочените печалби. Все още не са доказани съмненията, че част от късметлиите са фиктивни.


продължи >>

Етикети
, , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева