Свързани новини

22.01.2020 18:32

АДФИ: Национална лотария си е платила всичко според закона!

Видян 3381 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Проверка на агенцията установява, че за една и съща хазартна игра държавното тото и организатор на лотарийни игри заплащат формирани по различен начин държавни такси, изчислени на различна основа. Защо е станало така, не е тема, която ние ще изследваме“. Това съобщи на брифинг шефът на Държавната финансова инспекция Георги Начев, предаде big5.bg



От официалното изявление на Държавната финансова инспекция става ясно, че „Национална лотария“ е изряден платец спрямо законовите разпоредби. От финансовата инспекция е извършена проверка на подадените и обработени от ДХК декларации, регистри и справки, и се установи, че от 2014 г. приходите от внесените държавни такси по чл. 30, ал. 3 от ЗХ са повече от 500 милиона лева.

Защо Тотото на държавата е плащало повече, Начев отказа да коментира, но подчерта, че нарушение на законовите норми няма.

По-рано днес прокуратурата влезе на проверка в Комисията по хазарта. Това означава, че ако и останалите организатори на хазартни игри са плащали като Българския спортен тотализатор, на една и съща база, сумата е щяла да бъде с около 210 милиона повече за времето от 2011 до 2014 г., уточни Георги Начев по време на брифинга.

Факт е, че тото и частни фирми плащат такси върху различна основа, вие преценете дали това е правилно, каза още той. И прогнозира, че тъй като данните са предварителни и само от една моментна игра, тази сума ще нарасне.

Начев категорично отказа коментар дали промяната в условията за изчисляване на таксите са в рамките на закона.

„Попитайте комисията по хазарта, която има такова решение, с което го позволява“, прехвърли той отговора на този въпрос към държавния орган, съобщи "24 часа".

Той отказа да се ангажира с отговор на въпроса дали тези 210 млн. лева са щета за бюджета. Начев уточни, че тотото е плащало по 20% върху всички залози, а организаторът на лотарийни игри - 15% върху разликата между постъпленията и изплатените награди, откъдето идва разликата. Изнесените данни са предварителни, когато стане готова проверката, всичко ще бъде обявено на сайта на агенцията, каза Начев.

Ревизията е била разпоредена от финансовия министър Владислав Горанов на 12 декември м.г. след получен сигнал до министерството за платени по-малки такси от фирмата, като сумата, посочена в сигнала, е 250 млн. лв., поясни Начев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби