Свързани новини

22.01.2020 09:52

Голяма водопроводна авария в Перник

Видян 1570 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Нова голяма авария оставя без вода по-голямата част на Перник. Заради пробита магистрална тръба с диаметър един метър хората няма да имат вода дори и в часовете, когато не са в режим, предаде Нова тв.


Както 19' писа реалните загуби на вода по ВиК мрежата в Перник са 75%.



„В Перник няма вода. Ние в момента сме в периода, в който не трябва да има вода спрямо водния режим. Тя трябва да бъде подавана следобед. През това време ще се отстранява тази огромна авария. Имам уверението на ВиК дружеството, че ще бъде отстранена до края на деня”, заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на града Станислав Владимиров.

„Резервоарите в централна градска част са пълни. Нарушаването на водния режим няма да бъде толкова драстично. По план водата трябва да дойде в 15.00 ч. Не е ясно обаче кога ще бъде отстранена аварията”, обясни той. От ВиК-Перник се опасяват, че ремонтът може да продължи повече от 12 часа.

„Притесненията ни са съвсем нормални. Рисковете за възникване на нова криза са изключително големи. Заради водния режим имахме смесване на мръсни с чисти води в два квартала преди 20 дни. Затова спешно бяха отпуснати пари за подмяна на голяма част от водопроводната мрежа. Тя ще започне до няколко дни”, увери кметът.

В сряда правителството трябва да отпусне 25 милиона лева за водния байпас към Перник. Чрез него миньорският град ще получава вода от язовир „Белмекен“ през „Бели Искър“. Министерският съвет трябва да даде още едно важно разрешение – да се използва софийският водопровод, за да достигне вода до Перник. Столичният общински съвет също трябва да приеме тази схема.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.01.2020 11:56

    Тук е проблема и бог помага вече.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред