Свързани новини

21.01.2020 14:11

Перник губи 75% от водата, никой не ремонтира ВиК мрежата с 32-та млн., МС не дава разчет какво ще прави – безхаберието струва над 70 млн.лв.общо на данъкоплатеца

Видян 4638 пъти | Коментари 5
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реалните загуби на вода по ВиК мрежата в Перник са 75%, разкрива след заседанието на министри, кмета и СОС общинският съветник Николай Николов от БСП. Информацията беше потвърдена и от синия му колега арх. Борислав Игнатов. Тоест, водата, която София ще плати да пречисти и да превози, което струва на всеки абонат в столицата по 2,76 лв., ще бъде крайно недостатъчна дори да се поддържа сегашния режим в града. Още повече, никой не поема гаранции, че Стомана и ТЕЦ-а и Топрофикацията на Ковачки, които „изпиха“ язовир Студена, ще спрат да точат. Още преди изборите имат издадена заповед от предишния кмет Церовска, но ето, че не я спазват повече от 3 месеца и точат ли, точат.



Интересно е защо с дадените от държавата 32 млн.лв., които новият кмет не успя да обясни за какво са похарчени, не се направиха спешни ремонти на мрежата в Перник, така че поне да има някакъв смисъл цялата загуба, която ще бъде причинена на София и на данъкоплатците.



Напомняме, че всеки софийски абонат ще бъде натоварен за пречистването и придвижването на поне 7 млн.куб.м вода (ние това плащаме в сметките, самата течност не се таксува), която ще потече по Пернишки поток, плюс гарантирания процент печалба на Софийска вода. Ще струва поне по 20 - 30 лв. на абонат в столицата. Дали ще се отрази като вдигане на цената на услугата от КЕВР, което е малко вероятно, или просто като надписване на кубици в сметките, което Софийска вода и без криза с удоволствие прави, няма никакво значение.



Отделно, като данъкоплатец всеки от нас ще участва в плащането на „златния“ бъдещ водопровод Пернишки поток от Бучино, чиято стойност от 25 млн.лв. е поне пет пъти по-висока от нормалната по необясними причини, както обясниха експертите. И също като данъкоплатци ще платим поне 15 млн. лв. от загубата на ток, който няма да бъде произведен от ВЕЦ-овете на Белмекен, които са държавни и дават най-евтиното електричество в целия енергиен микс.
Прибавете към това вече изгубените между 11 млн. и 14 млн. лв., които с великодушието на министрите Димов и Аврамова с цената от 13 ст. на кубик, определена от тях, подарихме на Стомана – Перник и ТЕЦ-а и Топлофикацията на Ковачки, за да източат язовир Студена и да ни причинят всички по-горе описани вреди.



Сметката, която ще платим е над 70 млн. лв. А Димов е зад решетките под натиска на Италия заради изгорения в ТЕЦ-овете на Ковачки боклук на мафията от южната част на Ботуша.
Ето и позицията на съветника Николов:



„Всички са на мнение, че на перничани трябва да им


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 ВАЛЯ АХЧИЕВА 22.01.2020 15:49

    РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА: ЧУДОВИЩЕТО В ЕЗЕРОТО, ИЗПИЛО ВОДАТА НА ПЕРНИК Втората част https://www.youtube.com/watch?v=UWXE7JJygeg Къде изчезна водата от язовир „Студена” и сега над 100 хиляди души от Перник са изложени на хуманитарна криза заради безводие? След първата част на разледването на Валя Ахчиева бе арестуван министър Нено Димов, която публикуваме днес (22 януари), дава отговор на въпроса, който всички си задават. 14 милиона кубика вода са били източени от язовира безотчетно. Чудовището е властта, измислила и позволила източването.

  • 004 Anonimen 21.01.2020 19:52

    Ковачки отвърна на удара: Борисов е подписвал договорите да горим боклука на ЕС! Имам документите и ако не се спрат, мога да ги покажа не само на медиите в България, защото едно е да правиш успешен бизнес, друго е да търгуваш интересите на един народ. Според него Бойко Борисов е подписвал договори да горим в България боклука на ЕС, аз неговите ТЕЦ – ове са само един изпълнител, помдоговорите, за което му се плаща. Ковачки е готов да запознае обществеността с документи, които доказват това. От тях става ясно, че се горят боклуци от Италия, Англия и Испания, а това става по препоръка на Брюксел. Свидетели сме, че европейците иначе са отявлени еколози и екозащитници, но обръщат гръб на престъпленията от задния двор и мълчаливо тровят бедната и корумпирана страна, член на същата общност.

  • 003 Ива Иватта 21.01.2020 19:32

    Отнеха ни златото и земята, сега водата, скоро и въздуха „Водопроводната система ще бъде предлагана на концесия за 25-35 години, за колкото време ще е и заемът от 11 милиарда. Абе отнемат ни водата, която става собственост на Световната банка. А парите, които поколения българи ще изплащат ще отидат в джоба на чужди фирми през дългосрочни концесии. Отнеха ни златото и земята, сега водата, скоро и въздуха. Отнемат ни всички природните ресурси, така робството става пълно. Такова робство и 500 години през турско не е било. Преговорите със Световната банка са от месец. Знаете Сталинка беше президент на този световен кръвопиец. Даже името и като президент още стои въпреки че я трансферираха като директор на Международния Валутен Фонд. Другият повод заради който Сталинка бе в София е финансовият отчет за 2018, според който България дължи на МВФ 12 492 000 000 €. Тези цифри са публични и могат да се видят на сайта на финансовото министерство.“

  • 002 Тихомир Томов 21.01.2020 17:38

    Народа , ако се интересуваше министрище кяха да висят по стълбовете на уличното осветление .........................

  • 001 Anonimen 21.01.2020 14:46

    КАКВА част от тези 75% са КРАЖБИТЕ,КРАЖБИТЕ,КРАЖБИТЕ на ВОДА?! ТАМ е заровено "кучето","другари-господа"!!! НАРОДА ИСКА ТОВА да ЗНАЕ!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!