Свързани новини

27.12.2019 11:52

Борисов: ВиК дружествата да се обединят в едно държавно

Видян 1922 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички ВиК дружества в страната да бъдат обединени в едно. Това поиска премиерът Бойко Борисов на последното заседание на Министерския съвет за тази година, предаде бТВ.

Поводът е водната криза в Перник, а идеята е по-лесно да се контролира инфраструктурата, да се правят ремонти и рехабилитация на водопроводната мрежа.

„С един кран можеш да спираш водата на един цял град и това да доведе до 150 аварии, с всички последствия, ако това стане преди избори. В Перник са главният секретар на МВР и началникът на полицията и масово в страната се уплашиха. Всяка партия като дойде на власт, пита първо за ВиК дружествата и сега разбирам защо”, каза Борисов по повод на кризата с водата в миньорския град.

Той отбеляза, че водопроводната мрежа в Перник е от 1952-1953 г. и тръбите и са безобразно състояние.

Премиерът посочи, че през изминалата година правителството е свършило много неща, но има много предизвикателства и пропуски. Днес министрите отчетоха дейността си през 2019 г.

Министър-председателят отбеляза, че българите два пъти са показали доверието си към управляващите и на евроизборите, и на местните избори.

„Трябва да се съсредоточим и да си довършим програмата докрай. Другите са само на думи. Но ако погледнем назад във времето, няма сектор, няма министерство или сфера, в която да са били по-добри“, посочи Борисов.

Премиерът призова министрите от кабинета към максимална мобилизация, твърдост, честност и прозрачност на работата им.

„Обяснявайте на хората какво се прави, дори да има проблем и пропуски. Защо е дошъл проблемът и какво ще направим, за да го отстраним“, добави министър-председателят. Бойко Борисов обяви също така, че на правителственото заседание ще бъдат отпуснати и 2,3 млн. лв. за Атонския манастир.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Човек от ъндърграунда 27.12.2019 18:13

    Бойко Борисов е виновен, не само като премиер, но и като част от организираната престъпност, за водната трагедия в Перник. Според представител на ъндърграунда, който се свърза с нас, истината е съвсем различна от показваната. Става дума за производството на наркотици в югозапада, което доскоро се свързваше с Братя Галеви и техните привидно “фармацевтични” фабрики. След прогонването на братята, бизнесът е поет от групировката около Бойко Борисов. В нея обаче има една разлика – целта е възможно най-бърза и голяма печалба, защото не е ясно до кога Бойко ще е на власт. За разлика от него, Галеви са мислели малко по-дългосрочно и са ползвали всички ресурси (вкл. водата) по-внимателно. Малко хора знаят, но за производството на дрога, е нужно огромно количество вода. Затова и най-големите производители са в джунглите на Амазонка – Колумбия, Еквадор, Боливия, където климатът е много влажен и има почти постоянни тропически дъждове. У нас, водните запаси само около Дупница не са достатъчни за рязко вдигане на производството, затова са отклонени води от Перник, Благоевград и още няколко района. Реално навсякъде има източване на язовирите, но в Перник първо си стигна до критичен момент. Не е изключено скоро същото да сподели и Благоевград. “Става дума за милиарди долари, които вече са в офшорни сметки” – каза източникът ни. “При такива пари, хигиенните неудобства на някакво градче, са пренебрежими. Да се оправят…”- допълни той.

  • 001 Anonimen 27.12.2019 14:12

    много е уВен този.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци